Gå til sidens hovedinnhold

Superveteranen Aukland motiveres av Bjørgens comeback: – Hun trenger all den tiden hun har

Anders Aukland (47) jubler over å få Marit Bjørgen inn i langløpssirkuset og avskriver henne ikke i seierskampen i Vasaloppet. Samtidig er tiden knapp.

Tidligere denne uken ble det kjent at langrennsdronningen Bjørgen gjør et oppsiktsvekkende comeback kommende vinter. I utgangspunktet er målet å gå Vasaloppet som en del av langløpslaget til brødrene Aukland.

Eldstemann Anders, som selv er sju år eldre enn Bjørgen, jubler over å få en annen veteran og superprofil inn i miljøet.

– Det er fantastisk morsomt. Hun er etter mitt syn den største vi har hatt gjennom tidene med utrolige meritter. Hun betyr veldig mye for langrenn, sier han entusiastisk til NTB – og fortsetter:

– Dette er motiverende for meg og alle på laget. I tillegg trigger det Marit å gjøre noe hun ikke har gjort før.

Les også: FIS-dokument avslører nye detaljer om dopingskandalen i langrenn

Stor jobb

Aukland sier samtidig at Bjørgen ikke står foran «noe comeback i vanlig forstand». 40-åringen skal ikke tilbake på start i en 15-kilometer i verdenscupen, men i stedet stake fire timer i strekk fra Sälen til Mora.

– Hun har en veldig jobb foran seg. Marit har ikke gått på rulleski på to år, sier Aukland og understreker at løperne Bjørgen skal måle krefter med i Ski Classics er uhyre sterke.

– Marit kan lett gå fra dem i verdenscupen, men Vasaloppet er noe helt annet. Det består av andre utfordringer. Hun trenger all den tiden hun har, sier superveteranen.

Les også: OL-utsettelsen har blitt gladnyhet for juksemakerne

Han ser samtidig ikke bort fra at Bjørgen dukker opp når den tradisjonsrike vinnerkransen skal deles ut i Mora til vinteren.

– Jeg tror hun kan klare å være med i seierskampen, men det er ikke lett. Selv så god hun har vært, sier Aukland.

Les også: De beste sportsdokumentarene: Tjente millioner. Så kom anklagene (+)

Mener alvor

Betydningen av Bjørgens inntog i langløpssirkuset kan han samtidig ikke få understreket tydelig nok.

– Jeg tror det betyr mye for både langrenn, damelangrenn og satsingen på kvinnelag. Dette viser at langrenn er mer enn verdenscupen, sier 47-åringen.

Selv vet han godt hva det vil si å skulle kombinere skisatsing med familieliv. Nå skal Bjørgen gjøre det samme i enda større grad enn da hun var aktiv sist.

Les også: Han er Sveriges nye landslagssjef i langrenn

Det betyr mindre trening enn Rognes-løperen er vant med fra tidligere, men Aukland mer enn antyder at 40-åringen mener alvor når hun nå har rettet siktet mot Vasaloppsstarten i Sälen til vinteren.

– Alle som har sett henne gå på ski, vet at hun ikke er med bare for å stå på startstreken. Hun vil se hvor fort hun kan gå ut fra den jobben som er lagt ned på forhånd. Jeg tror det kan rekke langt, smiler Aukland.

(©NTB)

Reklame

Siste sjanse i kveld: Halv pris på alt fra Comfyballs

Kommentarer til denne saken