Supre Sollis store smil

ULLEVAAL (TV 2 Nettavisen): Jan Gunnar Solli ble overrasket da han fikk beskjed om å gjøre seg klar for sin landslagsdebut. Et samlet pressekorps var mest overrasket over 22-åringens sensasjonelle debut.

21.08.03 00:50

NORGE – SKOTTLAND 0-0: Kveldens blideste nordmann på Ullevaal stadion heter Jan Gunnar Solli, er 22 år gammel og har et smil like bredt som en fotballbane. Jan Gunnar Solli kom inn i pausen mot Skottland da han erstattet en svak Frode Johnsen, og kunne knapt ha drømt om en bedre debut.

- Jeg ble veldig overrasket da jeg like før pause fikk beskjed om å gjøre meg klar for innhopp. Det var kjempegøy, men jeg var meget nervøs, sier RBK-spilleren til TV 2 Nettavisen.

Samme heis, samme lag

Det var det ingen andre enn ham selv som kunne merke. Den tidligere Odd-spilleren spilte med en slik innlevelse, glød og frekkhet at man knapt skulle tro at han hadde gjort annet enn å spille landskamper. To ganger var han nære ved å spille fri sine mer berømte lagkompiser John Carew og Ole Gunnar Solskjær, men utenlandsproffene mislyktes i avslutningene.

- Det er ikke lenger enn seks måneder siden jeg sto i heisen sammen med disse berømte gutta for første gang, og synes det alene var en stor opplevelse, innrømmer Rosenborgs nye midtbanefunn.

Nå er det ikke lenge før de samme spillerne kan risikere å bli holdt utenfor av Norges beste debutant på lange tider.

- Selvfølgelig kunne jeg meg mer spilletid, spesielt ettersom jeg følte at det gikk bra i dag. Likevel ønsker jeg først og fremst å ta med meg denne gode opplevelsen opp til Trondheim og leve videre på denne følelsen.

- Uslepen diamant

Med alle honnørordene 22-åringen fikk etter sin debut, kan Solli drømme svært så søtt de nærmeste dagene. Hør bare:

- Den mest uslepne diamanten i norsk fotball (Jan Åge Fjørtoft)

- En veldig bra spiller, i tillegg er han en svært hyggelig kar. Rett og slett en kjempegutt som kommer til å bli skikkelig god! (John Carew)

- En spiller for fremtiden. En ordentlig ballspiller! (John Arne Riise)

- En sterk søknad! (Nils Johan Semb)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.