Sure 4. plasser for farts-talent

Thor-Christian Ebbesvik hadde de beste rundetidene og ble kåret til beste fører. Likevel ble det bare to 4. plasser i helgens Formel Ford-runde.

- Det var noe dritt det der. Vi var så pass mye raskere enn de andre at vi burde ha vunnet lett og ledig, sukker Thor-Christian etter de to rundene på Donington Park i England i helgen.

Kun seier godt nok
22-åringen har Formel 1 som sin store drøm, og kjører i år i «The British Formula Ford Championship». Ambisjonene er det ingenting å si på; kun sammenlagt-seier er godt nok for bergenseren denne sesongen.

I det første løpet bommet teamet på dekkvalget og tapte det som kunne blitt en soleklar seier.

- Kjørte på regndekk i kvalifiseringen og fikk ikke byttet før løpet da det hadde tørket opp. De nye regndekkene vokser når de blir varm, og på tørr vei hadde vi ikke muligheten. Jeg mistet rett og slett festet etter tre runder. Men vi fikk likevel raskeste rundetid.

Også i det andre løpet viste Thor-Christian styrke med de suverent beste rundetidene. Men denne gangen var det en snurring som satte stopper for 1. plassen.

- Jeg ble tatt av i den andre svingen og havnet 30 sekunder bak. Fikk de suverent beste rundetidene også her men klarte ikke å ta inn mer enn 16 sekunder. Godt å vite at vi nå har den raskeste bilen, om ikke mer, sier den unge føreren som fort kan bli Norges første Formel 1-fører.

Beste siden 70-tallet
Kjøringen til bergenseren begeistret både publikum og presse. På høyttaleranlegget ble det nesten bare fokusert på Mr. Ebbesvik selv om han ikke lå i teten.

- De sa at de ikke hadde sett så kontrollert kjøring av en Formel Ford-fører siden 1960-tallet og at de ikke hadde sett raskere kjøring siden 1970-tallet. Det var selvsagt artig og vi fikk i alle fall mye PR, om ikke mer, sier Thor-Christian som også ble kåret til «Driver of the Race» på Donington Park.

Nå er det en lang pause før neste løp, men det betyr ikke strandliv og slapping for 22-åringen. Trening, kjøring, trening og kjøring og kanskje en liten uke ferie innimellom. Thor-Christian håper også å rekke en testkjøring av en Formel 3 bil den neste måneden siden han har store intensjoner om å gå opp i den klassen til neste sesong.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.