Gå til sidens hovedinnhold

- Surrealistisk å vinne så sent i karrieren

Nicklas Lidström (41) kåret til NHLs beste back. Se alle prisvinnerne!

Tidligere denne uka ga Nicklas Lidström beskjed om at han forlenger karrieren med ytterligere én sesong. Det er Detroit Red Wings svært glad for.

Svensken er rett nok 41 år, og dermed selvsagt en av ligaens eldste spillere, men han tilhører fortsatt eliten. Natt til torsdag ble han faktisk kåret til den beste backen i National Hockey League (NHL).

Dette er sjuende gang han tildeles Norris Trophy.

Stolt svenske
- Det føles surrealistisk å nå sju Norris-trofeer, spesielt så sent i karrieren min. Jeg er veldig stolt over å kunne spille på dette nivået og vinne enda en Norris, sier Lidström ifølge TSN.

Prisutdelingen fant sted i Las Vegas, for andre år på rad.

De to gjeveste prisene gikk til svenske Daniel Sedin og kanadiske Corey Perry. Sedin ble tildelt Ted Lindsay Award, som er navnet på trofeet som går til den spilleren som spillerne selv mener har vært best. Perry fikk Hart Trophy, et bevis på at han er den spilleren som den nordamerikanske pressen mener har vært viktigst for laget.

- Jeg ante ikke hva jeg kunne forvente og plutselig hører du ditt navn og tenker «woah!». Det overrasket meg. Jeg må gi mye av æren til mine lagkamerater (i Anaheim Ducks, red. anm.) og jeg har mye familie og venner her, så dette er spesielt, sier Corey Perry.

- Fortjente den
Daniels tvillingbror Henrik fikk utmerkelsen i fjor. I år er det imidlertid Daniel som har bemerket seg mest av de to tvillingene i Vancouver Canucks. Han var også nominert til Hart Trophy, sammen med Martin St. Louis fra Tampa Bay Lightning.

- Corey hadde åpenbart en fantastisk avslutning på sesongen og hjalp laget sitt til sluttspill. Han fortjener virkelig den prisen, sier Daniel Sedin, som i tillegg til Ted Lindsay Award også fikk Art Ross Trophy som bevis på at han var ligaens beste poengplukker.

Sedin endte med 41 mål, 63 assists og 104 poeng. Han hjalp dermed Vancouver Canucks til seier i grunnserien.

Perry scoret 19 mål på de 16 siste kampene og bidro sterkt til å løfte Anaheim fra ellevte- til fjerdeplass. Kanadieren fikk også Maurice Richard Trophy som bevis på at han var ligaens toppscorer. Perry scoret 50 mål - og utrolig nok var 25 av disse mål som enten utlignet kampene eller ga Anaheim ledelsen.

Mer jubel
Boston Bruins har festet knallhardt etter seieren i Stanley Cup, spesielt sist helg, men flere av spillerne våknet tidsnok til å rekke prisutdelingen i Las Vegas. Det hadde spesielt Tim Thomas god grunn til å prioritere. Han ble kåret til sluttspillets viktigste spiller da Boston vant 4-3 i kamper mot Vancouver Canucks.

Nå fikk han også Vezina Trophy, prisen som tildeles NHLs beste keeper. Det er hans andre Vezina.

Thomas satte ny NHL-rekord med sin redningsprosent på 93,8 i grunnserien. Han var også best i ligaen med et snitt på 2,0 innslupne mål per kamp.

- Vi har nettopp vunnet cupen og det har vært ellevilt. Jeg har ikke hatt tid til å tenke, forteller Thomas til Canadian Press.

Thomas og lagkameratene klarte å pådra seg en barregning på 850.000 i Mashantucket, så det vil ikke være overraskende om mesterne også klarte å svi av noen kroner i Las Vegas.

Skadeforfulgt
Tapende Stanley Cup-finalist Ryan Kesler fikk også en gjev utmerkelse. Han scoret 41 mål i grunnserien denne sesongen, men spilte likevel så godt defensivt at han ble kåret til den beste defensive løperen i ligaen.

- Det er hyggelig å bli anerkjent. Jeg antar at jeg til slutt fikk betalt for alle de årene hvor pappa ropte «jobb hjemover», smiler Kesler.

Pittsburgh Penguins' trener Dan Bylsma ble kåret til best i sin klasse. Han ledet Penguins til 49 seirer på 82 kamper til tross for at lagets to desidert beste spillere - Sidney Crosby og Jevgenij Malkin - hadde lange skadefravær.

Penguins-spillerne mistet til sammen 350 kamper på grunn av skader.

HTML EMBED

Øvrige priser
Zdeno Chara (Boston Bruins) fikk Mark Messier NHL Leadership Award, Jeff Skinner (Carolina Hurricanes) fikk Calder Trophy som årets nykommer, Roberto Luongo og Cory Schneider (Vancouver Canucks) fikk William Jennings Trophy som målvakter på det laget som slapp inn færrest mål, Mike Gillis (Vancouver Canucks) ble kåret til ligaens beste manager, Ian Laperriere (Philadelphia Flyers) fikk Bill Masterton Trophy for sin utholdenhet i motgang, Doug Weight (New York Islanders) fikk King Clancy Memorial Trophy for sitt lederskap både på og utenfor isen, Martin St. Louis (Tampa Bay Lightning) fikk Lady Byng Trophy som den mest sportslige spilleren og Dustin Brown (Los Angeles Kings) fikk NHL Foundation Player Award for sin innsats for veldedighet.

Kommentarer til denne saken