Gå til sidens hovedinnhold

- Surt å bli hindret av en idiotisk velt

Lars Petter Nordhaug fikk klassiker ødelagt av velt rett før mål.

Det var knyttet store forventninger til Lars Petter Nordhaug før onsdagens Fleche Wallonne.

Dessverre gikk det ikke for den norske Blanco-rytteren. Allerede før rytterne kom inn i den avsluttende bakken Mur de Huy, var nordmannen hektet av teten. TV-kameraene fanget opp nordmannen mens han snakket med en av lagkameratene og ristet på bein og hode.

- Jeg satt perfekt plassert inn i nest siste bakke. Deretter gikk det en fra Cannondale i bakken og da kjørte jeg rett inn i han. Jeg kom meg kjapt opp igjen, men klarte ikke å komme opp til feltet igjen, sier Nordhaug til TV2.

- Jeg følte meg pigg i hele dag og følte meg bra. Jeg slet litt med varmen og hadde ikke like bra bein som i Amstel (Gold Race), men jeg følte meg absolutt bra. Tror jeg kunne kjempet om en topp ti-plassering. Mollema ble vel rundt ti, så da er det greit.

- Det er utrolig surt å bli hindret av en idiotisk liten velt, la han til i intervjuet med TV2-kommentator Christian Paasche.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FInale uten nordmenn
Dermed gikk finalen uten nordmenn i teten. Heldigvis ble det spenning hele veien opp til målstreken.

Kolombianske Carlos Betancur angrep tidlig i stigningen og fikk en enorm ledelse. De andre favorittene ble sittende og se på hverandre, før Phillippe Gilbert fikk litt panikk og dro til.

Det viste seg at Gilbert ikke klarte å holde tempoet og han måtte overlate initiativet til Katjusja-rytter Daniel Moreno.

Spanjolen feide oppover den stupbratte bakken i belgiske Huy og feide forbi en sliten Betancur rett før målstreken. Også Sky-rytter og kolombianer Sergio Henao passerte Betancur, som måtte nøye seg med tredjeplassen etter sitt heltemodige angrep.

Seieren gikk derfor noe overraskende til Moreno, som til vanlig her hjelperytter for Joaquin Rodriguez. Spanjolen var med i finalen, men veltet relativt kraftig i søndagens Amstel Gold Race. Det var knyttet stor usikkerhet til om han i det hele tatt kunne delta i rittet.

Resultater
1 Daniel Moreno (Katjusja) 4.52.33
2 Sergio Henao (Sky) +3
3 Carlos Betancur (Ag2r) samme tid
4 Daniel Martin (Garmin-Sharp) st
5 Michal Kwiatkowski (Omega Pharma-Quick Step) st
6 Joaquim Rodriguez Oliver (Katjusja) +8
7 Alejandro Valverde Belmonte (Movistar Team) st
8 Igor Anton Hernandez (Euskaltel-Euskadi) st
9 Bauke Mollema (Blanco Pro Cycling Team) st
10 Rinaldo Nocentini (AG2R La Mondiale) st
(...)
100 Lars Petter Nordhaug (Blanco) +4.59

Slik gikk det til
Rittet startet litt etter klokken tolv og det ble en rolig start. Etter noen kilometer begynte angrepene og til slutt fikk vi etablert et brudd på tre ryttere.

Pirmin Lang (IAM), Gilles Devilliers (Crelan-Euphony) og Jurgen Van Goolen (Accent Jobs-Wanty) var de tre rytterne som fikk æren av å utgjøre dagens TV-brudd.

Ikke overraskende fikk de tre en stor luke og cirka en og en halv times sykling hadde de godt over ni minutter på feltet. Det fikk flere lag til å reagere, og det var Team Sky og BMC som tok kontroll.

Med rett under 80 kilometer til mål var avstanden mellom bruddet og feltet nede i under fem minutter. Fremdeles var det BMC og Team Sky som hadde kontrollen i hovedfeltet.

Med drøye fire mil til mål var det over for de tre utbryterne. Det skapte også litt uro i feltet, og flere ryttere var på krigsstien. Blant de, den usbekiske mesteren Sergej Lagutin.

Angrepene førte til at Laurens Ten Dam (Blanco) og Romain Badret (Ag2r) fikk en luke og hadde cirka 30 sekunder med 35 kilometer igjen til mål. BMC ledet feltet, blant annet med Steven Cummings.

Med 32 kilometer igjen til mål punkterte Ryder Hesjedal. Thomas Dekker ofret hjulet sitt, for å redde sin kanadiske kaptein. Tidspunktet var ikke spesielt bra, siden det skjedde rett før den andre passeringen av Mur de Huy.

Opp muren ble Bardet hentet, mens Simon Geschke (Argos-Shimano) angrep fra feltet. Tyskeren kom først opp til toppen, mens Ten Dam dinglet i ingenmannsland.

De to slo seg så sammen litt etter toppen, og jobbet godt sammen. Dessverre for de to fikk de aldri den helt store luken på feltet.

Med to mil igjen fortsatte uflaksen til Garmin-laget. Denne gangen var det Daniel Martins tur til å punkterte. Peter Stetina ofret hjulet for kapteinen sin.

Sergej Lagutin angrep igjen mot slutten, og fikk med seg en Katjusja-rytter. Dessverre for Lagutin, satt kun Katjusja-rytteren på hjulet.

Tetduoen sto bra på så lenge det holdt, men med litt under ti kilometer igjen til mål var det slutt. Da hadde blant annet Andy Schleck (!) vært oppe og kjørt litt i feltet.

Inn mot bakken opp til Mur de Huy holdt feltet seg samlet, selv om det var noen små bruddforsøk. Katjusja var laget som holdt kontroll i teten.

Dessverre ble norske Lars Petter Nordhaug kjørt av feltet før finalen.

Carlos Betancur fra Ag2r var den første som angrep og fikk en enorm luke på kort tid.

Dessverre for kolombianeren holdt det ikke helt inn. Mot slutten begynte først Philippe Gilbert å kjøre, før Daniel Moreno overtok. Spanjolen feide forbi Betancur og vant rittet foran Sergio Henao og Betancur.

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album

Kommentarer til denne saken