RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Suste inn til favorittstempel

Foto: JAN ERIK HENRIKSSON (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Benjamin Raich ble lang i maska da Aksel Lund Svindal suste ned som åttende beste under utfortreningen i dag. – Han er mannen å slå, sier østerrikeren.

ÅRE (Nettavisen). Nordmannen sendte ut et varselsskudd, da han kun ble slått med et drøyt halvsekund av dagens raskeste mann (Christoph Gruber) under utfortreningen. At østerrikerne brukte økten til internkvalifiseringen foran lørdagens utfor, sier alt om Lund Svindals hensikter.

Og om sluttiden var ment til å sette en støkk i verdens beste alpinlandslag, fungerte alt etter planen.

- Jeg tror Aksel er mannen å slå i morgen. Han er en veldig sterk utfordrer, så det kommer til å bli en tøff fight, sier Benjamin Raich til Nettavisen.

Langt bak Aksel
Men Raich må kjøre som et råskinn i slalåmdelen for å ha noen mulighet mot Aksel. I dag var tidsdifferansen over to sekunder i nordmannens favør. Østerrikerens sjanse ligger i at Aksels dårlige slalåmform også vedvarer i dette mesterskapet.

- Jeg må finne en bedre linje i morgen. Dette var intet perfekt løp, fortalte han.

Raich er slalåm- og storslalåmsekspert. 29-åringen henger likevel alltid godt med i kombinasjonsøvelsen.

Etter debutsesongen i 1998, har han ikke havnet utenfor topp 10-listen én gang i verdenscupen totalt. I kombinasjon har han OL-bronse fra Salt Lake City (Kjetil André Aamodt vant) og VM-gull fra Bormio tre år senere.

Gårsdagen glemt
Lund Svindal kom fullstendig nullstilt til løypebesiktigelsen i utfortraseen onsdag formiddag. Gårdagens videoanalyser ga svar, men 24-åringen var mest klar for å sette en strek over hele nedturen på åpningsdagen.

Nå rettes i stedet all energi og fokus mot superkombinasjonen. Og går det som flere av konkurrentene tror, vil han henge med helt fremme i medaljekampen.

- Du er mannen å slå sier Benni Raich, taktikk eller korrekt?

- Det er nok en miks. Han ville nok ikke sagt det hvis jeg ikke hadde medaljemuligheter, men jeg føler det er mange som kan vinne i morgen. Jeg tror nok at ettersom utforløypa er såpass teknisk, vil mange av slalåmspesialistene få problemer i morgen, sier han til Nettavisen.

Mange utfordrere
Selv synes han det er vanskelig å plukke ut sine argeste konkurrenter i morgen.

- Raich er en av dem, men det er mange som har kjørt fort her i dag. I superkombinasjonen har det vært litt ujevne resultater i år, på grunn av føreforhold. Men jeg tror konkurransen blir mer fair her, sier Lund Svindal.

Slalåmekspertene Marc Berthod (1 i kombinasjonscupen), Ivica Kostelic (3), Ted Ligety eller Mario Matt (delt 6. plass med Ligety) maktet selvfølgelig ikke å holde følge med nordmannen i dag. Kostelic imponerte dog mest, og ble klokket inn 1,76 sekunder bak vinneren på en 29. plass.

Fartsspesialistene Peter Fill (14 på dagens trening), Mario Scheiber (23) og Silvan Zurbriggen (33) ventelig henger langt bedre med i morgen.

PS! Det var for øvrig 26,7 minusgrader i Åre by klokken seks i dag tidlig. I bakken er temperaturen noe høyere, men sprengkulda fører til gode, jevne forhold til konkurransedag nummer to av verdensmesterskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere