*Nettavisen* Sport.

Suveren norsk kombinertseier

Foto: Reuters

De norske gutta knuste alle.

05.01.13 17:17

Kombinertgutta var best både i hoppbakken og i langrennssporet lørdag. Norge tok en suveren seier i lagkonkurransen i tyske Schonach.

Selv om nordmennene var best i hoppbakken, gikk det norske laget ut samtidig med Østerrike i langrennet. Det skilte kun 0,2 poeng mellom de to lagene, og dermed ble det ingen tidsdifferanse.

Magnus Moan la inn nådestøtet på 2. etappe. Da gikk han fra østerrikerne og ga Norge en klar ledelse ved veksling. Norge var til slutt 48,5 sekunder foran Tyskland, mens tredjeplassen gikk til USA.

- Kjempebra
Etter seieren var landslagssjef Kristian Hammer spesielt fornøyd med den norske innsatsen i hoppbakken.

- Gutta gjorde en kjempebra jobb i bakken. Spesielt Jørgen (Graabak), Magnus og Mikko (Kokslien) hoppet veldig bra. Håvard (Klemetsen) måtte ned på farten, men klarte seg godt likevel. Vi skaffet oss et supert utgangspunkt. Deretter fullførte vi et godt løp, sa Hammer til NTB.

I langrennssporet ble snøforholdene stadig løsere, men ifølge Hammer taklet det norske laget det fint.

- Det ble etter hvert unormale forhold, men Jørgen kontrollerte det hele inn på avslutningsetappen. Vi ønsket å la ham få sjansen som sistemann, og han var kjempebra. Nå har vi en kamp mellom Jørgen og Magnus om sisteetappen framover, mener landslagssjefen.

Må nullstille seg
Søndag venter den individuelle konkurransen i verdenscupen. Moan er nummer to sammenlagt, 32 poeng bak franske Jason Lamy Chappuis.

- Det er artig å se gutta gjøre det så bra, men vi må nå prøve å nullstille oss. Vi håper på en like god norsk dag i det individuelle rennet, sier Hammer til NTB. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag