RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Suverene Asker

Foto: Tor Richardsen/Scanpix
Sist oppdatert:
Mustafa Mahnin ble kåret til finalens beste spiller da Asker Aliens torsdag tok hjem norgesmesterskapet i basketball. Nå vil finalehelten bli utenlandsproff.

ASKER ALIENS - HARSTAD VIKINGS 105-79: - Jeg har alltid drømt om å leve av å spille basketball. Jeg håper jeg får sjansen til det neste sesong, sier Mahnin til TV 2.

I kveldens finale satte han 19 poeng, og noterte hele fem trepoengere. Men han var ikke alene om å imponere for Asker. Hjemmelaget leverte solid innsats over hele linjen, og hadde fem spillere med tosifret antall poeng. Bare én av Askers tolv spillere gikk i dusjen uten å få registrert poeng.

Det var aldri noen tvil om at norgesmesteren fra 2002 og 2003 skulle vinne den tredje strake kampen i finaleserien mot Harstad. Hjemmlaget tok føringen fra start i Vollenhallen, og vant første periode 37-16.

Bård Stollers mannskap sovnet imidlertid i andre periode, og «lot» gjestene spise opp mye av forspranget. Da lagene kom på banen til tredje periode, startet imidlertid Asker kjøret. Til slutt vant hjemmelaget med 26 poeng.

Stoller har innsett at Asker trolig mister Mustafa Mahnin før neste sesong, men Asker-treneren er den første til å ønske ham lykke til.

- Dersom noen norsk spiller skal hevde seg i europeisk basket, så er det Mustafa. Vi ønsker ikke å miste ham, men jeg håper virkelig han får det til, sier Stoller.

Harstad Vikings tapte også BLNO-finalen i 2003 og 2004. I kveldens kamp ble Mike Mackell topscorer med 22 poeng.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere