Det er smått utrolig, det Rafael Nadal har fått til.

I mange år har han kjempet med Roger Federer om tittelen som verdens beste tennisspiller, og senere har også Novak Djokovic kommet til og vist de to tennisessene at det finnes flere som kan håndtere et tennisrackett.

Men når det kommer til Roland-Garros og French Open, er det ingen som kan måle seg med spanjolen.

- Aldri drømt om dette
Fredag vant Nadal den fem sett lange semifinalethrilleren mot nettopp Novak Djokovic, og søndag viste ikke 27-åringen noen nåde med kameraten og landsmannen David Ferrer. Til slutt vant han finalen med 6-3, 6-2 og 6-3.

Det var Nadals åttende seier i French Open. Siden 2005 har han bare misset seieren én eneste gang, i 2009, da Roger Federer hentet hjem trofeet. Dermed er Nadal førstemann som vinner en Grand Slam-turnering åtte ganger.

- Jeg har aldri drømt om slike ting (som å vinne åtte ganger), sa Nadal, som kom tilbake på ATP-touren i februar etter å ha slitt med en kneskade i sju måneder.

59 seiere og ett tap
Pete Sampras og Roger Federer står med sju Wimbledon-titler, men søndag gikk spilleren fra Mallorca altså opp i åtte på den røde grusen i Paris. Han har også vunnet Wimbledon to ganger, samt Australian Open og US Open én gang hver.

I Roland Garros-turneringen står spanjolen med 59 seire og bare ett tap.

Nadal fikk sin første matchball på stillingen 40-15 i sitt eget servegame og unyttet den første anledningen til å ta hjem en ny Roland-Garros-tittel.

- Han er best
David Ferrer spilte sin første Grand Slam-finale og var nok litt for preget av alvoret. Han fikk aldri i gang spillet som sikret ham finaleplassen.

- I disse to ukene har jeg spilt veldig god tennis, men jeg vil si at han (Nadal) fortjener all æren. Han er best, sa Ferrer som fikk minst like mye applaus som Nadal da han mottok annenpremien på 5,9 millioner kroner (750.000 euro).

Finalen i Centre Courten på Roland-Garros ble også preget av et par uheldige episoder. To ganger måtte sikkerhetsvaktene gripe inn mot fire tilskuere, som blant annet tente bengalske fakler.

PS. Den flerfoldige OL- og VM-vinneren Usain Bolt fulgte søndagens finale fra tribunen. Til uken er Bolt klar for Bislett og torsdagens Diamond League-stevne. Han ankommer Norge tirsdag.

MER FRA NETTAVISEN: