Gå til sidens hovedinnhold

Suverene Norge

Endelig løsnet det i stafettsammenheng for skiskyttergutta.

De norske skiskytterne var i en særklasse i tyske Rupholding på 4x7,5 stafett torsdag. Frankrike og Tyskland holdt en stund følge med nordmennene, men på den tredje etappen fjernet Halvard Hanevold all tvil etter perfekt skyting.

Dermed ble sisteetappen til Ole Einar Bjørndalen en ren parademarsj, og de norske gutta kunne endelig juble for en stafettseier. På sesongens tre første stafetter har det ikke gått veien for det norske laget, og de har måtte ta til takke med to fjerdeplasser og en syvendeplass. Men i den siste stafetten før VM slo de norske gutta fast at de definitivt blir å regne med når mesterskapet setter i gang i Sør-Korea om noen uker.

Kjempefornøyd
Landslagstrener Mikael Löfgren var strålende fornøyd med rennet.

- I dag var alle gutta helt fantastiske. Vi har jobbet mye med lagarbeidet denne uken og det var godt å se at det fungerte, sier en lykkelig sjef til Nettavisen.

At alle unntatt Halvard Hanevold slet med den stående skytingen brydde han seg ikke om.

- Nei, jeg velger bare å ta med det positive fra dette rennet. I dag var vi så overlegne at det ikke er noe poeng i å fokusere på det negative.

- Ekstra godt med denne seieren før VM om noen uker?

- Ja, det er ikke tvil om at formen sitter bra. Hele laget fungerte perfekt, avslutter Löfgren.

Stor stemning
Derfor var det god stemning etter målgang der Norge kom inn 1.20 minutt foran Tyskland. Østerrike tok tredjeplassen 1,43 minutt bak Norge.

Emil Hegle Svendsen gikk Norges førsteetappe. Han skjøt prikkfritt på sin liggende skyting, men måtte bruke to ekstraskudd på den stående.

- Vi hadde ett møte på forhånd der vi bestemte oss for å være på hugget og gå offensivt, sa Emil Hegle Svendsen til NRK etter sin etappe.

Slet på stående skyting
Til tross for de to ekstraskuddene, vekslet Hegle Svendsen først og sendte Alexander Os ut på den 2. etappen med Frankrike og Tyskland hakk i hæl. Også Os skjøt prikkfritt på den liggende skytingen, men han måtte bruke ett ekstraskudd på den stående skytingen.

Men Halvard Hanevold beviste på den tredje etappen at de gamle er best. 39-åringen gikk en perfekt etappe og sikret i praksis Norges seier.

- Jeg følte meg bra i dag og forberedte meg veldig godt ettersom rennet gikk så sent, sa Hanevold til NRK etter sin maktdemonstrasjon.

Ole Einar Bjørndalen fikk en enkel oppgave på siste etappen. Skiskytterkongen skjøt perfekt på liggende, men i likhet med Hegle Svendsen og Os sleit han på den stående. To ekstraskudd måtte til før han til slutt kunne gå den siste runden og motta publikums hyllest.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken