Gå til sidens hovedinnhold

Suverene RBK

Leder Tippeligaen med ti poeng.

AALESUND – ROSENBORG 0-3:

Rosenborg ser ut til å skuffe alle de som håper på spenning i årets Tippeliga. Trønderne står nemlig fram som et meget godt lag for tiden, og lørdag fikk Aalesund erfare dette.

Fulltreffere av Didier Konan Ya, Trond Olsen og Rade Prica var nok til å tukte Kjetil Rekdals menn på Color Line Stadion, og dermed har Rosenborg en luke på 10 poeng i toppen av tabellen.

Nærmeste utfordrer er Vålerenga, som slo Sandefjord 2–0 tidligere lørdag, men også Molde og Start kjemper om sølvplassen. De to sistnevnte har én kamp til gode på både RBK og VIF.

- Høye ambisjoner
Rosenborg-trener Erik Hamrén måtte klare seg uten en rekke sentrale spillere lørdag. Mikael Dorsin, Mikael Lustig, Marek Sapara og Anthony Annan var alle utilgjengelige til kampen mot AaFK.

- Dette var første test på om vi har en sterk og bred tropp. Vi kommer til å få mange slike for nå har vi startet vår tøffe periode med to kamper i uken. Den første testen var klart godkjent, sier Hamrén til TV2 Sporten.

- Det er en vanskelig kamp her i Aalesund, så jeg er glad for at vi vinner, scorer tre mål og holder nullen, sier Rosenborg-treneren.

- Snur ræva til
Av naturlige årsaker var ikke Aalesund-trener Kjetil Rekdal like fornøyd som sin svenske kollega. Treneren måtte likevel innrømme at det var klasseforskjell på de to lagene lørdag.

- Det var klasseforskjell på lagene, så det er ingen grunn til å klage på noe som helst, sier Rekdal.

- Det er lov å håpe, men når du er duellsvak, sover på dødballer og snur den legendariske ræva til igjen så blir det vanskelig mot Rosenborg, sier han.

Konan Ya tilbake
Didier Konan Ya hadde fått en sjelden sjanse fra start for Rosenborg, og ivorianeren brukte ikke lang tid på å vise seg tilliten verdig. Ni minutter brukte han for å være eksakt.

Rade Prica fant Konan Ya med en kort frisparkvariant på venstresiden av AaFK-muren. Afrikaneren lurte bort Alexander Mathisen, før han dunket ballen kontant i kassa. RBK var i front.

Rosenborg var det klart dominerende laget i første omgang, og både Rade Prica og Trond Olsen fikk gode muligheter til å doble ledelsen, uten å lykkes.

Etter 20 minutter skulle det imidlertid lykkes for sistnevnte. Trond Olsen snappet opp en retur etter et frispark, driblet av to mann, og plasserte ballen under Andres Lindegaard i Aalesund-buret.

En flott scoring av den tidligere Bodø/Glimt-spilleren. 2–0 sto seg også til pause.

Bommet på åpent mål
Etter en svært underholdende første omgang, roet kampen seg litt etter hvilen. Rosenborg fortsatte imidlertid å kjøre kampen, og hjemmelaget virket ganske så tannløse.

Rade Prica hadde scoret seks ligamål før lørdagens kamp, og i det 53. minutt var han nær det syvende. Svensken avsluttet nemlig i tverrliggeren for åpnet mål, etter et strålende RBK-angrep.

Vertene hadde som nevnt ikke all verden å by på, men etter 60 minutter kom Tor Hogne Aarøy til tangotrøyenes første skikkelige målsjanse. Demar Phillips la inn fra venstre, og inne i feltet raget Aarøy på sedvanlig vis høyest. Fyrtårnet fikk hode på ballen, men headingen ble for svak.

Imponerende innhopp
Rosenborg hadde likevel full kontroll på begivenhetene, og lot derfor unggutten Kjell Rune Sellin få sjansen de siste 20 minuttene, og 20-åringen brukte ikke langt tid på å gjøre seg bemerket.

Etter få minutter på banen plukket han opp et dårlig utspill fra Aalesunds keeper, og forserte Daniel Arnefjord på imponerende vis. Innlegget var også presist, og Rade Prica kunne enkelt styre ballen i nettet. Svenskens syvende ligamål, men det var først og fremst Sellin som skapte sjansen.

Kampen var definitivt avgjort, og trønderne kunne glede seg over tre nye poeng, og råsterke 8–0 i målforskjell på de tre siste seriekampene. I tillegg slo de også Strindheim med 7–1 i cupen tidligere denne uken.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Siste sjanse: Salg på Pyton-helt, Pondus og mye annet

Kommentarer til denne saken