Gå til sidens hovedinnhold

Suverene Sveiva tar ferie på tabelltopp

Sveiva tar juleferie på topp i damenes eliteserie i innebandy med 11 strake seire.

Høyenhall: Sveivas damelag vant lørdag 7-2 borte mot bronseplasserte Tunet i eliteserien i innebandy. Det er den 11. strake seieren for de rødkledde fra Rommen, og med det kan de feire jul på tabelltopp.– Det er lenge siden forrige kamp og vi spilte ikke opp mot vårt beste. Det er deilig at vi klarer å hale i land seieren på en middels bra dag, sier kaptein Oda Kristine Langaker.

Sveiva startet best og tok ledelsen før to minutter var spilt. Og ved endt førsteperiode var stillingen 4-1 i favør Sveiva. Sjansemessig og spillemessig var det imidlertid jevnt, og Tunet vant statistikken for antall skudd på mål.

God keeper

– Vi har Norges beste keeper i Malin Dahler, sier Langaker, og får støtte fra Tunets trener Thomas Westin:

– I dag var det keeperene som avgjorde. Dahler sto fantastisk, mens vår keeper ikke helt hadde dagen. Da går det som det går, sier Westin, som presiserer at han synes Sveiva vant fortjent.

Det var to kjappe kontringsmål på under ett minutt rett før halvspilt sisteperiode som avgjorde kampen. Da Tunet presset på for å redusere til 3-5 fikk Sveiva to kontringsmuligheter som ble omsatt i scoringer, det siste av tremålsscorer Henriette Knudsen.

– Da var seieren sikret, sier Sveiva-kaptein Langaker.

Treneren enig

Det er trener Bård Børresen enig i.

– Det er alltid deilig å stå på benken og se laget sette spikeren i kista på den måten. Vi gikk ned fra tre til to rekker i siste periode, og fikk den uttellingen vi ønsket, sier Børresen.

Sveiva har vunnet alle sine kamper i årets sesong, og målsettingen om gull er absolutt innen rekkevidde.

– Jeg tror ikke vi kommer til å gå ubeseirede gjennom hele sesongen. Alle lag har arbeidsuhell, og det må vi også regne med. Men det ser absolutt lovende ut, erkjenner Børresen.

– I tre år har vi hatt tilnærmet samme stall og vi har jobbet målrettet for å kunne hevde oss. Det er en veldig god følelse å se at det gir resultater nå. Kontinuitet er et nøkkelord for vår suksess, sier Børresen, og peker på at de bare hentet inn fire nye spillere før sesongstart.

Nå kan laget feire jul på topp, men rett etter nyttår venter nok en tøff kamp, da mot Holmlia som befinner seg på andreplass.

– Vi skal ikke slappe av i julen, men fortsette å trene som normalt. De som reiser hjem i julen og ikke får trent med laget har egne treningsopplegg som skal følges, sier Børresen.

Reklame

Nå er det salg på våre grillfavoritter