Gå til sidens hovedinnhold

Suverent av Bjørndalen

Ole Einar Bjørndalen lå ti sekunder bak Russland etter siste stående, men spiste opp hele forspranget og stakk fra til seier på dagens stafett.

(Se nederst for resultater)

RUHPOLDING/OSLO (Nettavisen): Ole Einar Bjørndalen. Nærmere presentasjon trenger han ikke, og vi er blitt godt vant med hans enorme kapasitet som skiskytter og langrennsløper. Torsdag fikk vi nok et bevis på at det bare er én konge i skiskyting.

Han er norsk og heter Ole Einar Bjørndalen.

Stakk fra
Bjørndalen la ut 14 sekunder bak Russland og Tyskland på siste etappe, men var a jour etter første liggende. Da Russland skjøt best på stående og ledet med ti sekunder på nordmannen før den siste sløyfen, var det mange som kanskje trodde at Nikolai Kruglov ville klare å holde unna for Simostranda-ekspressen.

Men nei. Det tok ikke lang tid før Norge var hakk i hæl, og Bjørndalen stakk like godt fra så fort han hadde sjansen. I mål var han fire sekunder foran Russland. Nok en fantastisk etappe av nordmannen, og nok en norsk seier i stafett.

Les også:Liv Grete mamma igjen

Emil Hegle Svendsen gikk første etappe for Norge, og trenger ikke bekymre seg for om han får gå den samme etappen i VM. Han passerte like godt ut først, etter at han brukte to ekstraskudd på liggende og ingen på stående.

Halvard Hanevold hadde full kontroll på 2. etappe, skjøt to fulle hus, og sendte Frode Andresen ut i ledelse på 3. etappe. Andresen imponerte på sin første serie. Han banket ned alle blinkene, og ledet inn til neste skyting. Men der ble det helsprekk og to strafferunder. Han passerte likevel bare halvminuttet bak Russland, og tok inn mye fram til veksling.

Så sendte han altså ut Bjørndalen, som på sedvanlig vis fikset seieren.

Én usikker plass
I forhold til stafettlaget er det med andre ord fortsatt én usikker plass med tanke på VM. Emil Hegle Svendsen, Halvard Hanevold og Ole Einar Bjørndalen er alle sikre. Frode Andresen grep ikke sjansen i dag til å ta den siste plassen, og tidligere har Lars Berger også vist at han er et usikkert kort.

Slik forklarer Andresen det som skjedde på stående:

- Jeg stilte meg opp, og kjente at beina ristet som aspeløv. Jeg kunne fort ha blitt stående i to minutter og likevel ikke treffe, så jeg bestemte meg for å kline til, sa han til NRK etter etappen.

Emil Hegle Svendsen var strålende fornøyd med sitt løp i dag.

- Jeg har hatt litt dårlig selvtillit på stående i det siste, men bestemte meg for å bare hive meg ut i det i dag og gjøre det beste ut av det, sa han til NRK.

HTML EMBED
Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant