RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Suzann søker det perfekte

Suzann Pettersen går nye veier for å bli verdens beste kvinnelige golfspiller. De siste sju ukene har hun ikke rørt golfkøllene i det hele tatt, men isteden satset på alternativ trening.

- Jeg holder på med et vanvittig bra fysisk opplegg, som skal styrke både holdningen min, balansen min og dynamikken. Håvard Engel, som er en guru på slike ting, har laget opplegget til meg. Det går på alt fra å skape et bevegelsesmønster som er ideellt for meg. Alt blir lagt til rette i så stor grad som mulig opp mot det golf-tekniske. Tanken er at det skal gjøre meg i stand til å opprettholde et høyt nivå gjennom hele sesongen, sier Tutta til TV 2 Nettavisen.

Optimalisering
Golfsesongen er lang, med mange reiser. Det er vanskelig å holde fokus over så lang tid, men treningsopplegget Suzann er i gang med nå, håper hun skal optimalisere sesongen.

- Det gjelder å holde 110 prosent fokus i løpet av fem timer. Treningen jeg holder på med nå, vil forhåpentligvis gjøre at jeg ikke taper på de områdene i hvert fall. Det viktigste er å ta alle signalene som kroppen sender deg, sier hun.

Golf-sporten har utviklet seg enormt det siste tiåret. Utøverne fokuserer nå i mye større grad enn tidligere på å være godt trent på alle områder, både fysisk og psykisk.

Teknikk-freak
- Jeg føler at jeg har ti ganger mer kontroll nå enn på samme tid i fjor. Det golf-tekniske grunnlaget føler jeg er bra. Nå satser jeg mer på en total-pakke. Jeg er jo en teknikk-freak. Jeg vil at alt skal være perfekt.

- Har du et bilde av en perfekt golf-sving i hodet ditt?

- Ja, det har jeg. Det er når energien i svingen går igjennom kroppen, og du ikke kjenner at du treffer ballen. På mange måter er Tiger Woods et forbilde, rent teknisk, for han er den desidert beste teknikeren som har vært. Han er i tillegg bra trent, og fokuserer mye på å være det. Han var på mange måter den første i en ny generasjon spillere som fokuserte på det, sier hun.

Nesten perfekt
- Har du gått en perfekt golfrunde noen gang?

- Jeg har vært nær. Da jeg gikk på 62 slag i Compaq-turneringen i fjor, var det ikke mye om å gjøre. Hadde jeg satt birdie på 16. og 17. hullet også, hadde det vært optimalt, sier Tutta.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere