*Nettavisen* Sport.

Suzann tuktet verdenseneren

Foto: AP Photo/Scanpix

Avgjorde på siste hull mot treningsvenninnen. I dag kjemper hun om to millioner kroner.

22.05.11 09:33

Vi tipper at Suzann Pettersen har forelsket seg det 18. og siste hullet på Hamilton Farm Golf Club i New Jersey. I tre av fire matcher under Sybase Match Play Championship har i hvert fall den norske jenta avgjort til sin fordel med en birdie på par 5-hullet.

- Det hullet har i hvert fall vært snilt med meg så langt, sier Suzann Pettersen til LPGAs nettside.

Så også mot verdensener Yani Tseng fra Taiwan i kvartfinalen natt til søndag norsk tid.

Dermed er Suzann Pettersen videre til semifinalen i storturneringen, der det er 375.000 dollar i førstepremie. Tidligere lørdag slo Suzann amerikanske Stacy Lewis i åttedelsfinalen, og etter 36 hull på én dag var Suzann Pettersen klar for å slappe av.

- Må si at en varm dusj var akkurat det jeg trengte etter en "killer-dag". Beina høyt, middag og hvile for en ny dag i morgen. Man må bare elske det, meddeler den norske jenta på Twitter.

I semifinalen møter hun sørkoreanske Na Yeon Choi, som er førsterangert i turneringen fordi hun toppet pengelisten på fjorårets LPGA Tour.

Den matchen starter klokken fire norsk tid i ettermiddag, og du kan følge den her .

Blir det ny seier venter finale mot enten Cristie Kerr eller Angela Stanford, som møtes i den andre semifinalen. Finalen, og en eventuelt kamp om tredjeplassen spilles sent i kveld norsk tid.

Mange birdier
Kvartfinalen mot Tseng lørdag kveld var av det dramatiske slaget. Suzann Pettersen tok initiativet innledningsvis og ledet raskt med to hull. Men på back nine kom den taiwanske jenta sterkt og vant tre av hullene fra det 11. til det 14. med birdier, mens Suzann bare klarte par.

Dermed lå Suzann plutselig under met ett hull. Så satte Suzann birdier på 15. og 16. og var plutselig i ledelsen, men Tseng utlignet på det 17. Dermed gjenstod det bare for den norske jenta å avgjøre på det 18. slik hun har fått for vane.

- Hun hadde ingen sjanse
Hun satte sin putt fra åtte meter, mens Tseng misset sin fra sju, og dermed var det gjort.

De to duellantene trente faktisk match play mot hverandre for en uke siden. Også da vant Suzann. På pressekonferansen etterpå ble Suzann spurt om hva hun vant med, og svarte bare med et glis:

- Vel, hun hadde ingen sjanse.

Nå satser Suzann alt på å ta sin første turneringsseier siden september 2009.

- I fjor hadde jeg et strålende år uten å vinne. Det var muligens min beste sesong noensinne. Jeg hadde vel seks eller sju andreplasser og var stort sett alltid i topp ti, sier Suzann.

Tilbake i form
Etter å ha slitt litt i innledningen av sesongen, mener 30-åringen at spillet nå nærmer seg toppen.

- Det er utrolig fordi du kan jobbe hardt, og plutselig snudde de I Mobile (forrige LPGA-turnering red.anm.), og jeg følte at spillet mitt var der. For første gang følte jeg at jeg hadde en mulighet til å faktisk vinne. Og slik har det forblitt, sier Suzann.

Annonsebilag