*Nettavisen* Sport.

Svært skuffet over NIF-kutt

Fagforeningsleder Terje Stilén er svært skuffet over at det tirsdag ble bestemt at Norges Idrettsforbund skal kutte 29,9 årsverk. - Dette kunne vært unngått, sier han.

16.03.04 16:48

NIF hadde et underskudd på 35 millioner kroner i fjor. Årsverkene ble bestemt kuttet i et forsøk på å igjen skape positive tall.

Fagforeningsleder Terje Stilén i Handel og Kontor, avdeling Idrett, er imidlertid ikke fornøyd.

- Vi er svært skuffet. Dette er veldig trist. 29,9 årsverk er bare et tall. I og med at dette dreier seg om mange deltidsansatte kan dette bety at om lag 40 personer mister jobben, sier han til TV 2 Nettavisen.

Alle kunne vært reddet
De ansatte la frem flere alternative forslag til å få fjernet de røde tallene. Forslag som ville reddet de aller fleste ansatte. Stilén mener fortsatt at det er andre måter å redde økonomien på, enn de voldsomme nedbemanningene.

- Enkelt oppsummert: Man kunne tatt mer fra Olympiatoppen. Og man kunne spart mer på IT. Med våre forslag ville de fleste kunne beholde jobbene sine, sier han.

- Hvorfor gikk ikke de alternative forslagene gjennom?

- Det går vel på tid, og et sterkt krav fra departementet om en løsning i denne saken. Vi tar dette til etterretning, og får nå se om vi kan få redusert skadene. Blant annet gjennom en omstillingsprosess, forklarer han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.