Linn Svahn har valgt å satse videre mot neste års VM utenfor landslaget. Det skriver det svenske skiforbundet i en pressemelding mandag formiddag.

22-åringen mistet fjorårssesongen som følge av en skulderskade, men er ventet å være en av svenskenes store håp når VM går av stabelen i Planica neste sesong.

- Denne beslutningen har handlet om at jeg vil jobbe tettere med mitt eget lag på hjemmebane og legge opp en plan som er optimal for både min rehabilitering av skaden og utvikle og motivere for mine fremtidige mesterskapsmål, sier Svahn.

Svenske medier omtaler nyheten som en «sjokkbeskjed». Landslagssjef for det svenske landslaget, Anders Byström, synes det er en kjedelig beskjed å motta, selv om han respekterer avgjørelsen.

- Det er en trist beskjed. Linn er en friskus som bidrar med farge både i og utenfor løypa. Vi kommer til å savne henne, sier sier Byström.

- Vi har full respekt for hennes avgjørelse og ser fram mot å få tilbake Linn når tiden er inne. Jeg håper at hun står på startlinjen om ikke før, så alle fall i VM i Planica som er vinterens store høydepunkt i februar 2023, sier han videre.