Gå til sidens hovedinnhold

Svak innsats av skiskytterjentene

Fantastisk sisteetappe av Tora Berger holdt ikke til pallplass.

Med startnummer én på brystet var Norge favoritter før kvinnenes stafett i skiskyting søndag.

Men de norske jentene fikk det meget tøft på søndagens stafett. 13 ekstraskudd og én strafferunde ble det totalt på Norge. Det holdt ikke mer enn til fjerdeplass.

- Dette er ikke bra nok. Jentene hadde en dårlig dag på jobben, sa landslagstrener Egil Gjelland til NTB etter fjerdeplassen.

Tyskland var suverene søndag, og vant foran Russland og Frankrike.

Fanny Welle-Strand Horn gikk førsteetappen for Norge. Hun vekslet med Synnøve Solemdal som nummer ni etter fire bom på den første etappen.

Solemdal gikk ut på den andre etappen, 36 sekunder bak Polen i tet.

Solemdal hadde en svak dag på standplass og bommet fire ganger. Den norske jenta måtte også ut i én strafferunde etter den andre skytingen.

Ann Kristin Flatland gikk ut på femteplass på den tredje etappen, 1,27 minutt bak Polen i tet. Flatland var nødt til å gå en superetappe hvis Norge skulle komme seg inn i kampen om en pallplass. Det var 1,23 minutt opp til Tyskland på tredjeplass før den tredje etappen.

Flatland bommet tre ganger på sin etappe og sendte Tora Berger ut på avslutningsetappen som nummer fem, hele 2,05 minutt bak Tyskland i tet.

Tora Berger startet sin etappe på en forrykende måte. Etter hennes første skyting var Norge 1,32 minutt bak Russland i tet.

To bom på den andre skytingen bare bekreftet den svake dagen for de norske skiskytterjentene. En fantastisk sisterunde av Berger holdt ikke, og de norske jentene måtte ta til takke med en fjerdeplass i Anterselva.

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken