Gå til sidens hovedinnhold

Svak test for Doffen

Kristofer Hæstad har litt å jobbe med frem mot seriestart.

Nettavisen vet at Vålerengas nye stjernespiller gjennomførte en fysisk test i klubben som viste et o2-opptak på 58. Det er nesten nede på mosjonistnivå. Til sammenlikning noterte Øyvind Leonhardsen seg for over 80 da han var på topp.

Men testresultatet bekymrer ikke Doffen.

- Jeg er ikke bekymret, nei. Jeg har trent mye styrke i ferien, og lagt på meg et par kilo med muskler, skriver Doffen i en tekstmelding til Nettavisen.

Den økte muskelmassen påvirker testresultatet.

Men:

- Det blir mest løping fremover nå, så du skal ikke se bort ifra at jeg har steget en del til neste gang, fortsetter han.

- Ingen dårlige
Oslo-klubbens nye fysiske trener Johan Kaggestad vil ikke uttale seg om spesifikke resultater i testen.

- Disse testen ser vi på som en medarbeidersamtale. Derfor kommenteres de ikke. Men det er ingen i Vålerenga som ligger dårlig an. Samtidig er det først nå den virkelige treningen tar til. På tre måneder, til seriestart, kan det også gjøres mye, sier han.

Bjørn Dæhlie noterte seg i sin tid for skyhøye 96 i o2-opptak. Thor Hushovd og Ole Einar Bjørndalen har også notert seg for o2-opptak på over 80. Snittet i Tippeligaen skal ligge midt på 60-tallet, men Daniel Braaten noterte seg ifølge VG for noen år siden for 53 i o2-opptak.

- I nedre grense
Jostein Hallen, fagansvarlig for utholdenhet på Olympiatoppen og professor i idrettsfysiologi på Idrettshøyskolen, er mye enig med Kaggestad.

- Et o2-opptak på 58 er i nedre grense for det man finner blant topp fotballspillere, og som trener er det helt klart lurt å vurdere om man kan øke dette ved utholdenhetstrening, sier han.

Og:

- På tre måneder er det uansett store muligheter for forbedring, sier han til Nettavisen.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot