RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Håkon Mosvold Larsen/SCANPIX

Svak VM-test for jentene

Uten Marit Bjørgen ble det en norsk nedtur i Italia.

Mens en magesyk Bjørgen (28) pakket sakene og gjorde seg klar til å reise hjem til Norge, gikk Kristin Størmer Steira og Therese Johaug sin generalprøve før VM i Tsjekkia kommende uke.

Det gikk ikke spesielt bra.

Hardtrening
Størmer Steira gikk i mål til en brukbar sjetteplass i Val di Dentro, men ble slått med hele 47 sekunder av Justyna Kovaltsjuk, som vant foran Marianna Longa fra Italia og Petra Majdic fra Slovenia.

Therese Johaug var hele 1.37,6 minutter bak vinnertiden og måtte ta til takke med en 17.-plass.

Heldigvis sier ikke generalprøven nødvendigvis noe om hvordan jentene ligger an i forhold til VM. Johaug og Steira har de siste ukene vært på høydesamling i Seiser Alm, og kjørt på med store mengder trening. Dagene fram mot VM-starten skal brukes til å samle overskudd.

Da er det mer bekymringsfullt at Bjørgen syk bare fem dager før 10-kilometeren i VM.

Finland markerte seg heller ikke på resultatlisten. Aino Kaisa Saarinen ble best av de finske jentene med sin sjuendeplass, mens Virpi Kuitunen var enda mer beskjeden med sin tiendeplass.

Langt bak
Celine Brun-Lie og Astrid Øyre Slind gikk også den klassiske distansen i de italienske alpene, men skal ikke gå 10-kilometeren i Liberec. Det var heller ingenting som tydet på at de to ungjentene burde gå denne distansen i VM.

Brun-Lie endte på 25.-plass, slått med 2.15,9 minutter av Justyna Kovaltsjuk, mens Øyre Slind ble nummer 27 og var 2.30,2 bak den polske vinnerjenta.

I tillegg til Størmer Steira og Johaug skal også Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Marit Bjørgen etter planen gå åpningsdistansen i VM i Liberec.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere