*Nettavisen* Sport.

Svake seertall for Tippeligaen

Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix

Under 100.000 så seriestarten, bare 4000 så søndagens tidligkamp.

18.03.13 15:07

91.000 seere i snitt fulgte fredagens eliteserieåpning mellom Viking og Molde. C More-sendte Lillestrøm – Sarpsborg hadde 4000-5000 seere. Betalkanalens hovedkamp ble sett av rundt 30.000.

- Vi har for lite grunnlag til å si for mye om seertallene på betal-TV. Jeg må nesten be andre analysere dette, sier fotballpresident Yngve Hallén til NTB.

Han ber om tålmodighet etter at 6 av 8 eliteseriekamper har flyttet over fra TV 2-plattformen og til C More.

- Vi har fått en ny aktør på TV-siden. De må få tid til å etablere seg. Jeg har fått mange positive tilbakemeldinger på åpningshelgen, sier Hallén.

Nedgang på TV 2
Kampen mellom Viking og Molde ble sendt på TV 2 Zebra, en kanal som 500.000 nordmenn ikke får inn. Søndagens hovedkamp på TV 2 mellom Odd og Rosenborg hadde 253.000 seere.

- Vi er fornøyd med våre tall på hovedkampen søndag mellom Odd og Rosenborg. Spesielt sett i lys av at vi ikke lengre har førsterettighetene til norsk fotball. Men nedgangen fra fjorårets premierekamp Rosenborg – Brann er stor. Den gang hadde åpningskampen 499.000 seere. Så dette er jo litt synd for norsk fotball, sier TV 2s kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl til Kampanje.

- Ikke voldsomme tall. Vi skulle gjerne sett høyere tall, men jeg håper at den fine serierunden vi så i går, skaper større entusiasme. Vi kan også få et løft med fredagens landskamp mot Albania, sier Hallén.

Lite å glede seg over
For C More er seertallene fra åpningsrunden lite å glede seg over. Ifølge VG fulgte rundt 30.000 seere lørdagens hovedkamp mellom Brann og Vålerenga. Søndagens toppkamp mellom Strømsgodset og Sandnes Ulf og de andre 18-kampene ble sett av cirka 11.000 seere.

For søndagens tidligkamp, Lillestrøm – Sarpsborg, er tallene enda lavere. 4000 er tallet VG Nett opererer med. Andre anslår opp mot 5000 seere. Etter hva NTB erfarer var det også svake tall for Aalesunds hjemmekamp mot Haugesund lørdag. Kampen kolliderte delvis med engelsk Premier League. Mellom 4000 og 7000 seere fulgte AaFKs 3-0-seier.

- Jeg har ikke fått tallene bekreftet, men det jeg har foreløpig forteller at vi «peaket» på 40.000 seere på Brann-VIF, og da har jeg ikke tatt hensyn til nettbrettløsninger, som vi har solgt et betydelig antall av. Vi hadde ikke turt å håpe på så høye tall, sier C More-sjef Steinar Brændeland.

TV 2 følger de norske eliteseriekampene direkte, men uten bilder på TV 2 Sport. Søndag fulgte rundt 60.000 seere sendingene som ikke kan by på direktesendte bilder fra serierunden. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.