Lando Norris debuterte i Formel 1 i 2019 for McLaren og sist sesong ble han enig med laget om en ny kontrakt ut 2025-sesongen. Det til tross for at laget foreløpig ikke er i nærheten av å kjempe om verdensmestertittelen.

I fjor kom laget på femteplass i konstruktørmesterskapet. Året før kom laget på fjerdeplass.

Les også: Bråk i det svenske VM-laget. Melder om krisemøte

– Det er ikke alltid så enkelt

Nå slår engelskmannen tilbake mot den tidligere verdensmesteren i Formel 1, Jenson Button, etter at han uttalte at han var «overrasket» over at 23-åringen signerte en ny langtidskontrakt med McLaren.

–. Det som er med Formel 1 er at du kan være verdens beste fører, men ikke være i den beste bilen, og det er ikke din egen skyld, svarer Norris i et intervju med PA news agency.

Button kjørte selv sju sesonger for McLaren. Året før han ble med i McLaren ble han verdensmester med det ny oppstartete laget Brawn GP i 2009.

Norris mener at Button og Lewis Hamilton hadde helt andre forutsetninger da de kjørte for laget.

– Lewis (Hamilton) kom inn i McLaren (i 2007) når de vant verdensmesterskap og løp fra begynnelsen. Det får deg til å se god ut. Hvis han hadde blitt med i McLaren nå hadde han ikke vunnet noen løp og han hadde ikke vært i nærheten av den føreren han er i dag og alt det han har oppnådd, mener 23-åringen.

Hamilton ble verdensmester med McLaren i 2008 og har siden den gang blitt verdensmester seks ganger til. Dette gjør han til den føreren som har vunnet flest verdensmestertitler med sju. I tillegg til dette er han den føreren som har vunnet flest løp. Han har klart å vinne heler 103 løp i Formel 1.

Michael Schumacher har også vunnet VM sju ganger, og er også den føreren som har vunnet nest flest løp med 91 seire.

Var ønsket av Red Bull

Button mener nemlig at McLaren-føreren er nødt til å kjøre for et lag som kan vinne løp på dette stadiet i karrieren sin.

– Jeg respekterer folks meninger – spesielt Jensons fordi han har vært gjennom mye av dette – så jeg tar det til meg. Jeg ignorer det ikke. Jeg forstår litt av det han sier. Men hvis noen snakker piss om meg, så vil jeg bare le av det og gå videre. For noen få år siden så ville det sikkert ha gått mer inn på meg, svarer Norris.

Mercedes, Red Bull og Ferrari, som er de antatt beste lagene i Formel 1, skal alle ha vært interessert i Norris før han skrev under på den nye avtalen med McLaren.

Engelskmannen forteller derimot at han ikke angrer på noen ting.

– Vi så på hva som ble tilbudt, men jeg tror og har lyst til å tro på McLaren – laget som ga meg sjansen i Formel 1, forteller den karismatiske føreren, som mener det vil bety mer å vinne med McLaren enn et lag som allerede er best.

– Det vil bety mer hvis vi etter hvert skulle klare å vinne VM, i stedet for å bare hoppe inn i en bil og vinne en tittel, selv om jeg hadde elsket det også.

McLaren fikk mye kritikk under testingen i Bahrain forrige helg fordi laget så ut til å slite med flere ting og rett og slett ha en dårlig bil.

– Akkurat nå er det tøft og jeg hadde likt hvis vi var lenger fremme enn det vi er, svarer engelskmannen på kritikken.

Les også: Klarte ikke holde tårene tilbake. Kom med ny avsløring

Radikale regelendringer

Før fjorårets sesongen ble det gjort radikale regelendringer. Blant annet ble kostnadstaket i Formel 1-sirkuset redusert sånn at ikke de rikeste lagene kan bruke mye mer penger enn de andre lagene. Det ble også gjort aerodynamiske regelgrep for å sikre mindre turbulent luft bak bilene – som dermed byr opp til tettere racing, ettersom bilene kan ligge tettere på hverandre.

Dette gjorde at flere så for seg at det kunne bli flere endringer i hvilke lag som kom til å dominere. Mercedes slet blant annet stort sist sesong etter at de ikke klarte å bygge den beste bilen, men også McLaren hadde store problemer forrige sesong.

– I fjor burde det ha vært en mulighet for oss å dra nytte av de nye reglene, og det gjorde vi ikke, og nå må vi finne det momentet, mener Norris, som legger til:

– Det er tøft fordi jeg er ikke den mest tålmodige fyren og når du kommer inn i Formel 1 blir du nødt til å lære deg å håndtere det. Jeg gjorde det som er best for meg og jeg har tro på min avgjørelse.

Formel 1-sesongen starter til helgen i Bahrain med treninger på fredagen, trening og kvalifisering på lørdagen og løp på søndagen.