*Nettavisen* Sport.

Svarte Wenger med Berbashow

Foto: Paul Ellis / AFP

Dimitar Berbatov ga klart svar til Arsène Wengers kritikk av Manchester Uniteds angrepsspill.

22.01.11 20:24

MANCHESTER UNITED - BIRMINGHAM 5-0: - De er mer solide defensivt enn offensivt, så de kommer seg gjennom kamper, sa Arsène Wenger i lørdagens utgave av The Independent. Arsenals manager la til at Manchester United har hatt flaks som fortsatt er ubeseiret i Premier League.

Kjapt svar
Klokken 16.00 fikk United sjansen til å motbevise franskmannen, da kampen mot Birmingham ble sparket i gang.

Klokken 16.02 sto det 1-0 til Manchester United. Dimitar Berbatov headet inn sitt 15. ligamål for sesongen og rykket dermed ifra Carlos Tévez, som har scoret 14 for Manchester City og delte toppscorertittelen med bulgareren før lørdagens kamp.

En halvtime senere økte Berbatov til 2-0. Birmingham mistet ballen på egen halvdel, Wayne Rooney plukket den opp og spilte den videre til Berbatov, som dro seg inn i feltet og kontant banket ballen forbi Ben Foster.

Håpløst forsvarsspill
Like før pause mistet Birmingham igjen ballen på egen halvdel. Denne gang var det Berbatov selv som vant ballen, med en sklitakling. Han samspilte pent med Rooney, som slo et lavt innlegg inn foran mål, i retning Ryan Giggs. Waliseren gjorde ingen feil og plasserte ballen opp i nettaket. Et vidunderlig angrep!

- Det var en fantastisk prestasjon av Dimitar. Han kunne ha scoret flere. Vi sløste litt med avslutningene våre til tider, men man kan ikke klage på slik innsats, sa United-manager Alex Ferguson ifølge Sportinglife.

3-0-ledelsen var fortjent.

Og statusen som ubeseiret i ligaen denne sesongen var trygg.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Martin Rickett / PA

Drømmeangrep
Bare for å gni det inn overfor Wenger, vartet United like etter pause opp med nok et mønsterangrep.

Rooney slo en tunnelpasning til Giggs, som mottok ballen inne i Birmingham-feltet før han slo den videre til Dimitar Berbatov foran mål. Premier Leagues toppscorer kastet seg fram og styrte ballen forbi Foster med en smart avslutning med utsiden av foten.

Vakkert!

Nani fikk æren av å fullføre målfesten. Portugiseren scoret med et flott skudd fra 18 meter. 5-0!

- Dette hjelper definitivt på målforskjellen, det er det ingen tvil om. Vi har noen tøffe kamper foran oss, men forhåpentligvis klarer spillerne å hente seg inn. Vi har erfaring, og vi har troppen, poengterte Ferguson.

Manchester United har sanket 48 poeng på 22 kamper. Arsenal, som også vant lørdag, ligger to poeng bak, men har spilt én kamp mer enn United.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag