*Nettavisen* Sport.

Svartedal inspiserte styggkneika

Foto: (FOTO: ØRN E. BORGEN/SCANPIX)

Jens Arne Svartedal tror Tour de Ski blir avgjort i den siste bakken. Derfor har han vært der.

29.10.06 10:09

DÜSSELDORF (Nettavisen): Under høydesamlinga i Val Senales bestemte østfoldingen seg for å gjøre en avstikker til Val di Fiemme. Der avsluttes vinterens store nyvinning Tour de Ski.

Den har Jens Arne Svartedal ambisjoner om å vinne. Og skal han gjøre det, må han henge med i den knalltøffe klatreetappen som avslutter hele ski-touren på den åttende konkurransedagen.

Bedre enn fryktet
- Jeg kjørte til Val di Fiemme og gikk opp bakken. Det er jeg veldig glad for at jeg gjorde. Jeg synes det er en kjempefordel å ha vært der, sier Svartedal til Nettavisen.

Ingen av de andre landslagsløperne var med på fotturen. Dermed har de heller ikke fått den positive overraskelsen Svartedal fikk.

- Traseen var faktisk ikke så skremmende som det jeg hadde fryktet. Jeg ble positivt overrasket, sier 30-åringen.

God start
Hans største utfordring er at etappen går i friteknikk. Selv om han har fokusert mer på skøyting foran denne sesongen, er han fortsatt sterkest i klassisk.

Lørdag innledet han sesongen med 15. plass i sprinten i Düsseldorf. Med det var han dårligst av de ni nordmennene som stilte til start. Likevel var det en opptur.

- Det var faktisk mer enn jeg hadde forventet. Målet var å være inne blant de 20 beste. Dette gir meg viktige poeng i verdenscupen, poengterer Svartedal – som også har som uttalt mål å vinne den.

Northug/Hetland
Helt fornøyd var han likevel ikke.

- Jeg føler at jeg kanskje kunne gjort det enda bedre. Taktisk gikk jeg perfekt, men teknikken satt ikke helt hele veien, forklarer Trøsken-løperen, som ikke går søndagens lagsprint.

Der går Petter Northug og Tor Arne Hetland på Norge 1 og Eldar Rønning og Øystein Pettersen på Norge 2.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.