RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svartedal isolert fra troppen

Sist oppdatert:
OBERSTDORF (TV 2 Nettavisen): Jens Arne Svartedal, en av Norges største favoritter til å ta gull i ski-VM, ble søndag kveld isolert fra resten av den norske troppen.

Årsaken er at sprintstjernen, som i utgangspunktet skal prøve å ta gull i morgen, hadde urolig mage og vondt i hodet. Han ble derfor umiddelbart flyttet over til et annet hotell. Det samme gjaldt Svartedals romkamerat, Eldar Rønning.

Ingen sjanser
- Vi tok ingen sjanser. Da han våknet mandag, følte han seg bedre, men foreløpig er det umulig å si hvilke følger dette vil få for tirsdagens sprint, sier landslagslege Hans-Petter Stokke.

Svartedal kommer uansett til å bli påmeldt, men landslagsledelsen har inntil to timer på seg før start til å gjøre eventuelle endringer. Kan ikke Svartedal stille til start, tar Rønning over. Han har ikke kjent noen liknende smerter som Svartedal har hatt.

- Jens Arne ser lyst på det i dag. Han skal gå seg en tur og få seg litt frisk luft, og han må prøve å få i seg så mye næring som mulig, sier sprintherrenes trener, Ulf Morten Aune.

Nok næring
Stokke presiserer at det viktigste nå, er at Svartedal klarer å ta til seg nok næring.

- Det er klart at når man er syk to dager før en konkurranse, så skaper det stor usikkerhet, sier Stokke.

- Hadde det ikke vært en fordel at utøverne bodde på enkeltrom? Så slapp man å bruke ressurser på å flytte enda en utøver når den andre ble syk?

Ingen gullgruve
- Svaret på det, er todelt. Det ene er at Norges Skiforbund ikke er noen gullgruve, og at det koster mer penger å gjøre det sånn. Det andre er at når man er så lenge borte fra familie og venner, så synes utøverne selv at det er OK å bo på rom sammen. Det blir mer sosialt, sier Stokke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere