RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svartedal sist og best

Foto: Henrik Montgomery (Scanpix)
Sist oppdatert:
Jens Arne Svartedal vant verdenscupen i sprint sammenlagt, selv om han ble sist i B-finalen i Stockholm.

Han kom ikke til A-finalen i Stockholm onsdag kveld, men allerede før B-finalen var det klart at Jens Arne Svartedal hadde vunnet verdenscupen i sprint sammenlagt. Nærmeste utfordrer til tittelen, Trond Iversen, måtte nemlig også ta til takke med B-finale.

Sliten
Dermed ble den en rolig ferd mot mål for Svartedal, som ble klart sist i finalen for de nest-beste.

- Han var dyktig sliten mot slutten, så da var det like greit at han bare flagget helt ut, sier sportssjef Åge Skinstad til Nettavisen.

Det var flere nordmenn som kjempet om den ettertraktede krystallkula, men Skinstad synes det var fortjent at Svartedal trakk det lengste strået.

- Det eneste som skulle avgjøres i dag, var hvilken nordmann som skulle vinne sammenlagt. Jeg synes Jens Arne Svartedal fortjener det etter den gode sesongen han har hatt, både i verdenscupen og i VM, sier sportssjefen.

Den siste tiden har det gått rykter om at sprintesset ville gi seg etter denne sesongen, det avviser Skinstad:

- De ryktene tror jeg er helt feil. Jens Arne skal riktignok studere neste sesong, men han skal også avslutte som skiløper.

Les saken:Først kula - så studier

Trond Iversen ble nummer to sammenlagt, mens svenske Emil Jönsson ble nummer tre. Tor Arne Hetland ble disket i prologen for overdreven skøyting i den klassiske sprinten.

Laber innsats
Ole Vigen Hattestad var eneste nordmann i A-finalen, der han ble nummer fire. Her vant russiske Michail Devjatiarov sin første verdenscupseier i karrieren. Svenske Emil Jönsson og Mats Larsson ble henholdsvis nummer to og tre.

- Som enkeltrenn er vi ikke fornøyd med rennet her i Stockholm, men vi lar ikke dette skygge over den meget gode sesongen vi har hatt i år, avslutter Skinstad.

Astrid Jacobsen var ensom norsk jente i A-finalen for kvinner. Ungjenta misset imidlertid pallen, og ble som Hattestad nummer fire. Petra Majdic vant, mens den suverene sammenlagtlederen, Viripi Kuitunen, ble nummer to.

Vil du ha flere sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere