Gå til sidens hovedinnhold

Svartedal usikker på VM-plass

Før sesongen snakket han om å vinne verdenscupen. Nå er ikke Jens Arne Svartedal en gang sikker på å komme til VM.

21, 21, 13, 16, 11, 11, 50, 17, 21, 15, 14, 19, 26, 1 og 45.

Det er Jens Arne Svartedals internasjonale resultater i år. Resultatene viser en seier, i sesongens andre renn, den klassiske sprinten i Kuusamo.

Men de viser også at han ikke har oppnådd tilfredsstillende resultater i 14 av 15 renn denne sesongen.

I helga går han ikke en gang favorittdistansen 15 kilometer klassisk i Otepää. Alt handler i stedet om søndagens klassiske sprint.

- Trenger en opptur
- Jeg trenger en liten opptur nå. Det er derfor jeg ikke går 15 kilometeren i Otepää. I samråd med landslagstrener Morten Aa Djupvik kom jeg frem til at sjansen for en opptur var størst på sprinten der nede, sier Svartedal til Nettavisen.

Men:

- Jeg må innrømme at jeg ikke aner hvordan kroppen reagerer på å gå renn igjen, fortsetter han.

- Hvordan føler du formen er da?

- Jeg er frisk i alle fall. Men jeg er veldig usikker på formen. For å si det sånn - jeg tror ikke det skjer mirakler...

Ødelagt etter seier
Noe skjedde med Svartedal etter seieren i Kuusamo. Kraftanstrengelsen var enorm. Han tok seg helt ut. Han var utmattet. Etterpå har kroppen aldri helt kommet seg. Han er blitt testet. Og testet igjen. Men han skal være frisk. Derfor tror han selv at de dårlige resultatene de siste par månedene er etterdønninger av seieren i Kuusamo.

Derfor er humøret heller ikke på topp. Før sesongen snakket han om seier i den sammenlagte verdenscupen. Nå er han ikke en gang sikker på VM-plass. Selv om han nok fort kommer med både på sprinten og femmila.

- Jeg føler meg ikke sikker på noe som helst. Sånn som jeg har levert, ligger jeg på ingen måte trygt an. Jeg må komme i bedre form. Hvis ikke jeg blir bedre enn jeg har vært den siste tiden, har jeg heller ingenting i et VM å gjøre, sier han.

- Ingen lystig tilværelse
- Du høres ikke særlig optimistisk ut?

- Det har ikke vært og er ingen lystig tilværelse nå for tiden, sier han.

Men:

- Det er tre uker igjen til VM. Hvis jeg bare får muligheten til å være med i troppen så kjøper jeg meg tid. Jeg vet jo hva jeg er god for når kroppen fungerer.

Og i troppen er ganske sikkert Jens Arne Svartedal. Verdenscupseier holder til en plass blant de 12 norske langrennsherrene i VM.

NB! Anders Auklands forfall til lørdagens 15-kilometer endrer ikke Svartedals opplegg.

- Det er ikke aktuel for Jens Arne å gå lørdag. Det er bedre å ha fokus på ett renn og lykkes der, sier landslagstrener Morten Aa Djupvik til Nettavisen.

Les også:Østensen kan lage kaos
Les også:Syk Aukland blir hjemme

Reklame

Regntøyet du trenger til den norske sommeren