Gå til sidens hovedinnhold

Svartedal vil gjøre alt feil

Jens Arne Svartedal utfordrer skjebnen før verdenscupfinalen.

Tre renn på tre dager i 1800 meters høyde. Ola Vigen Hattestad, Tor Arne Hetland og Eldar Rønning reiste på høydesamling torsdag i forrige uke for å akklimatisere seg til verdenscupfinalen i langrenn. Resten av den norske troppen fulgte etter søndag.

Med ett unntak: Jens Arne Svartedal setter seg først onsdag på flyet til Italia, og utfordrer dermed alle konvensjoner hva angår høydeakklimatisering.

- Jeg har lyst til å gjøre alt feil, sier Jens Arne Svartedal til Nettavisen.

- For omstendelig
Han innrømmer at han tar en sjanse. Samtidig ser han ikke bort ifra at forsøket kan bli vellykket.

- Jeg har en mistanke om at vi av og til gjør ting litt for omstendelig. Det skal i hvert fall bli spennende å se hvordan det slår ut, sier Svartedal.

Landslagstrener Morten Aa Djupvik har velsignet Svartedals spesielle høydeprosjekt.

- Det er veldig spesielt det Jens Arne gjør nå. Vi har testet ut forskjellige varianter i løpet av vinteren, blant annet reiste Odd-Bjørn Hjelmeset rett opp i høyden i Davos og gikk renn to dager på rad. Det fungerte veldig bra, poengterer Djupvik.

(Les videre under bildet)

Interessant erfaring
- Men hvis dette prosjektet lykkes, må vel Norges Skiforbund ha kastet bort utrolig mye penger på høydeakklimatisering opp gjennom årene?

- Det finnes nok belegg for å si at skikkelig høydeakklimatisering er det sikreste. Men det var ikke mulig for Jens Arne av praktiske årsaker denne gangen. Han var veldig nyfiken på å prøve et slikt opplegg, og det kan bli en interessant erfaring for oss alle. Men jeg hadde ikke latt en ung utøver prøve noe sånt, sier Djupvik til Nettavisen.

Slutter på landslaget
Mandag kveld ble det for øvrig kjent at verdenscupavslutningen i St. Caterina blir Jens Arne Svartedals siste verdenscuprenn som landslagsløper. Neste sesong satser han på privat lag sammen med brødrene Aukland.

Les også:Norges nye supertrio

- Jeg synes Jens Arne har gjort et fornuftig valg. Han får satt sammen et opplegg som passer bedre for ham, samtidig som vi kan tilby en yngre løper landslagsplass. Jens Arne kommer til å delta på enkelte landslagssamlinger, og det er ingen tvil om at han er en løper vi fortsatt ønsker å satse på, fastslår Morten Aa Djupvik.

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Reklame

Årets julegave? Ball-genseren er tilbake!