Svein-Erik Edvartsen (38) har fått sparken som seksjonsleder i Norges Fotballforbund, skriver VG.

- NFF har avsluttet sitt arbeidsforhold med Svein-Erik Edvartsen. Han har utført handlinger som er uforenlig med jobben som seksjonsleder for samfunnsansvar i NFF. Edvartsen er ikke aktuell som dommer i regi av NFF i 2018, sier kommunikasjonssjef Svein Graff til VG.

Han får heller ikke dømme fotballkamper i 2018. Edvartsen bestrider oppsigelsen, og kommer ifølge avisen til å saksøke Norges Fotballforbund for det han mener er en usakelig oppsigelse.

Et knippe e-poster skal være sentrale i saken. I sommer bekreftet fotballforbundet at de har gransket en rekke e-poster som skal ha sirkulert i forbindelse med Edvartsen-striden. Ifølge VG skal NFF nå mene å ha bevis for at Edvartsen står bak enkelte av e-postene, som skal ha vært fordelaktive for dommerens sak.

- Leste i media at jeg var ferdig i NFF

Allerede før helgen ble det meldt om at Edvartsen kunne være ferdig i NFF.

- Situasjonen drøftes. Vi er inne i en prosess. Om han er ferdig som dommer i et evighetsperspektiv er vanskelig å fastslå, uttalte generalsekretær i NFF, Pål Bjerketvedt da.

Edvartsen selv var forbauset da Nettavisen fikk kontakt ham fredag kveld.

- Jeg har jobbet hele uken blant annet med å planlegge aktiviteter for flerkulturelle, Idrettens Karrieresenter, sette meg inn i nye UEFA-prosjekter, og medieplan samfunnsansvar i henhold til avtale med sjefen min.

- Jeg ser frem til å fortsette arbeidet med mine dyktige medarbeidere i seksjonen, og ble overrasket da jeg leste i media at jeg var ferdig i NFF, skrev Edvartsen i en melding til Nettavisen.

Elden: - Skal få svare i åpen rett

For øvrig henviste Edvartsen til sin advokat John Christian Elden. Til TV 2 skriver advokaten at han mener oppsigelsen virker grunnløs og må være preget av utenforliggende hensyn.

At Edvartsen «har utført handlinger som er uforenlig med jobben som seksjonsleder for samfunnsansvar», slik NFF melder, er også noe noe Elden stiller spørsmål ved.

- Det er en påstand jeg bare har sett i pressemeldingen. I brevet fra NFF viser de til at han angivelig skal ha sendt noen mailer som rosende om sin egen innsats som dommer - blant mange titalls mailer som er mottatt i sakens anledning før dommersaken ble forlikt i mai måned. De har skriftlig avvist at de har foretatt noen granskning av han, og at de påberoper seg annet enn de nevnte e-postene, så jeg kan virkelig ikke skjønne reaksjonen, skriver Elden.

Den profilerte advokaten regner med å fortsette kampen i retten.

- Det blir vel de neste årene i rettssystemet det, for her skal personalkulturen i NFF til pers ved at de må svare for seg i åpen rett, siden de har nektet å svare meg på noen som helst spørsmål i forkant, skriver Elden.

Fastlåst konflikt

Denne sesongen startet med at Edvartsen var utelatt fra dommeroppsettet til første serierunde i Eliteserien. Deretter har striden utviklet seg til å omhandle både påstått mobbing og mulig maktkamp innad i dommermiljøet og NFF. Det var steile fronter, som til slutt ble løst med at Edvartsen ble kjøpt fri med en millionavtale for å ikke dømme verken nasjonalt eller internasjonalt denne sesongen.

Les også: NFF nekter å gi innsyn i millionavtalen i Edvartsen-saken

Millionavtalen skal ifølge VG ha en kausul som slår inn dersom Edvartsen ikke blir satt opp til å dømme i 2018-sesongen heller. Den skal være på flere hundre tusen kroner, men være mindre enn «sluttpakken» for 2017-sesongen.

Edvartsen var imidlertid fortsatt ansatt som seksjonsleder i avdelingen for samfunnsansvar i NFF, selv om han ble nektet å dømme i 2017. Det er denne stillingen han nå skal være sagt opp fra.

Har du sett denne populære videoen?