Gå til sidens hovedinnhold

Svein Ove rigger seg til

Svein Ove Wassberg tok 30 seire på Forus i 2012 og i kveld er han blant annet på farten med formsterke Ulsrud Rigg.

Sportspills meny tirsdag
V65 Umeå: Brisco ordner opp
Oddstips: Brentford leverer igjen

Lunsjtrav Bjerke: Austevoll i siget

Tirsdagen er det nok å ta tak i for de spillesugne, og det hele åpnes med lunsjtrav til både Romme i Sverige og på Bjerke her hjemme.

HTML EMBED

Til kvelden kan vi spille V65 til Umeå på den andre siden av kjølen og til en dobbel V5-omgang på Forus i Norge, og vi har som vanlig tips til alle baner denne tirsdagen.

Innleveringsfrister Romme
V4 kl. 12.20
DD kl. 12.37

Har du ikke Sportspill-konto? Registrer en gratis konto og les om fordelene du får!

Meget velkjørende Svein Ove Wassberg er fast gjest på Forus sine travkjøringer og landets i særklasse mestvinnende stallmann de siste årene, rundet som kjent 100 årsseire i 2012. Hele 30 av disse seirene kom på Forus og Svein Ove har allerede vunnet to løp på Forus i 2013. Som kusk på Forus er Svein Ove blant annet fast kusk på Ove Kenneth Karlsens stallhester og det er nettopp en av dem vi bankerspiller på Forus i kveld.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

Sist tirsdag var vi kanskje vel overmodige når vi plasserte Ulsrud Rigg først på vår rangering i løpet som ble vunnet av Doktor Jaros. Ulsrud Rigg fikk som ventet tet og slapp som ventet til Doktor Jaros etter drøye 500 meter. Den forventede luken kom også i sluttfasen, men Ulsrud Rigg kunne aldri gå i nærkamp med en knallgod Doktor Jaros. Holdt imidlertid stilen strålende til andre og holder absolutt toppform om dagen.

Fem hester starter fra strek tirsdag og Ulsrud Rigg kommer til å sitte tidlig i tet igjen. Motstanden er svakere enn sist og vi har vondt for å se at 10 Pimax skal hente 40 meter tillegg på vår banker i kveld. Beste kusken, flott oppgave, dokumentert form og galopprisikoen er liten nå. Vi bankerspiller Ulsrud Rigg i V5-5A/V5-2B på Forus i kveld.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 4 B: 10-1-6 C: 11-2-73-12-8 D: 5-9

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

V5-1A - Varmblodshester. 2040 meter voltestart.
Etter en litt rolig periode er det ting som tyder på at Forus-champion Åsbjørn Tengsareid har fått opp dampen igjen. Vant ihvertfall med en god Rigel Storm i Drammen mandag og skal ha en flott vinnersjanse med 2 Intact O. her i den første V5A-avdelingen. Femårshoppa var svak i sin siste start, men gjorde fine innsatser før det og her ligger veien til tet åpen (kun tre strekhester).

9 Somollified har vist fine tendenser i Bergen etter å ha galoppert seg bort i norgesdebuten tredje sist. Nest sist gjorde hoppa en sterk siste 800 og hadde gode hester foran seg i mål da. Det er ned en klasse tirsdag og uten galopp er fireårshoppa en klar seierskandidat her. 3 Little Fin K. er garantert et fint løp fra sin fine utgangsposisjon. Det er ikke snakk om den store vinnerhesten dette, men han fullførte bra sist. 8 Kings Photo holder jevnt bra form og har en billigere oppgave enn på lenge. Det har også Forus mest overspilte hest de to siste årene, 4 Love Me, som stadig ikke innfrir (er strøket).

5 Son Of A Preacherman var ikke mer enn middels i en svak poengjakt sist, men det var tross alt første løpet etter seks måneders pause. 10 Lord Aristo har vi nesten gitt opp, men kapasitetsmessig er vi rimelig sikre på at vallaken er blant de bedre her.
Rangering V5-1A: A: 2 B: 9-3-8 C: 5-10-7-1-6

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

V5-2A - Varmblodshester. 2040 meter autostart.
Tom Erga hadde ikke vunnet løp siden 23. oktober 2012, da det endelig ble seier igjen sist tirsdag (med en god Grey Man). Og når det endelig løsner, så kommer det gjerne flere seire. I et svakt felt i V5-2A, må det være en knallgod vinnersjanse for 11 Dickie Dick Dickens som har avsluttet storveis i tre av sine fire siste starter. Vallaken har igjen vært uheldig i sportrekningen, men han er tøff til mål denne og kan være en banker for de litt dristige.

9 Walk For Life ble spilt til 21 igjen for 10 i et V75-løp på Sørlandet 21. juli i fjor og innfridde lett. Tok fire seire i løpet av fem starter sommerstid i fjor og så ut som en lysende stjerne. Men utviklingen stoppet plutselig opp og hoppa har ikke vært i nærheten av de samme prestasjonene utover høster og vinteren. Tirsdagens oppgave er billig og her må Walk For Life være tidlig aktuell. Et høyinteressant drag kan 2 French Crown være. Det er ikke ofte det lykkes for Stian Svendsen, men denne er klart bedre enn raden og står ypperlig til i kveld.

6 Precious Boy blir hardt betrodd, men var klart slått av Dickie Dick Dickens sist til tross for lederrygg underveis og var knapt middels gangen før. Vi nøyer oss med fjerdevalget. Bak disse er det skummelt og om ikke Dickie Dick Dickens gjør kort prosess, kan det meste skje i dette svake løpet.
Rangering V5-2A: A: 11 B: 9-2-6 C: 4-3-7-8-1-5-10

V5-3A - Kaldblodshester. 2040 meter voltestart.
15 kaldblodshester i lavt grunnlag er den gedigne utfordringen for spillerne her og galoppen ligger på lur hos alle. 1 Vestpol Draupner er i stadig utvikling og har et finere løp her enn sist tirsdag. Normalt holder vallaken sitt innerspor her og da kan hesten lede hele veien. Går dog litt i rykk og napp og blir selvfølgelig kun et forsiktig førstevalg.

8 Røste Henrik var uheldig 500 meter fra mål sist, men avsluttet kjapt og er første motbud selv om han står 20 meter tøffere til kontra vår favoritt i kveld. 11 Lille Elding er under fin utvikling og det er ikke noe minus at Rune Wiig kjører i kveld. 15 Skogfaks kom strålende tilbake etter galopp sist, men har en verre oppgave i kveld. Førti meter tillegg i et femtenhesters-felt for en så usikker hest, er ikke noe pluss. 3 Kapvara og 2 Voje Sara står begge fint til på strek og er aktuelle på videre gardering.
Rangering V5-3A: A: 1 B: 8-11-15-3-2 C: 6-7-9-5-10-14-13-12-4

V5-4A/V5-1B - Varmblodshester. 2040 meter voltestart.
Favoritten 4 Gigant Nico er blitt strøket og slik 1 Grey Man har opptrådt i sine to siste starter, må vi sette vallaken først. Spurtet gnistrende til seier fra tredje innvendig sist tirsdag på Forus og tok forsyne meg skalpen til dunderfavoritten Lightsonlightsoff på Sørlandet søndag etter et perfekt løp i lederryggen. Er nok best med ryggløp Grey Man, så får vi se hvordan Tom Erga legger opp dette løpet.

Kanonform er det også på 9 Shanti's Lorentz K. som tross et tungt løp vant sist. Måtte da trave utvendig i 1500 meter, men viste moral og tok seg forbi. Med ryggløp er Buer-traveren enda bedre. 8 Montana F.H. har ikke vunnet på en evighet, men er stadig med i fremste rekke. Satt litt stengt i seiersløpet til Luigi sist tirsdag, men hadde neppe mye spart. Montana F.H. skal helst ha ryggløp underveis. 3 Diamond Va Bene har et fint løp på papiret, men formen er ikke på topp om dagen. Forutsetningene kan ikke bli mye bedre enn de er i kveld.

Pål Buer velger vekk Shanti's Lorentz K. for å kjøre 5 Pikachu C.N.. Det er overraskende siden hesten ikke viser toppform for tiden. Litt vanskelig løp å lese dette.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 1 B: 9-8-3-5 C: 2-7-6

Øk moroa og spenningen til dagens løp ved også å kjøpe en lyntotokupong i spillboksen under til et av dagens spill.

HTML EMBED

V5-3B - Varmblodshester. 2040 meter voltestart.
To hester skiller seg klart ut i dette løpet og uten å være særlig i tvil setter vi 11 Center Forward først. Skuffet en smule nest sist ved å tape for 5 Inchgower Level, men var bedre sist og vant lett fra tet da. Med springspor fra tillegg er det ikke utenkelig at Wiig sitter i tet etter noen hundre meter.

5 Inchgower Level stod 20 meter foran nevnte Center Forward i sitt debutløp og da valgte Pål Buer å slippe teten til Center Forward. Viste klasse ved å ta seg ganske greit forbi nedover oppløpet. Innerspor på tillegg i kveld er litt mer sjanseartet, men Flirtin Man-sønnen har nok mer å gå på.

På videre gardering kan 3 I Am A Dream (fintstammet hoppe), 6 Maksi Line (med maks smygløp) og 12 Julienne O. (en viss kapasitet i denne) være aktuelle, men normalt gjør to hester opp her.
Rangering V5-3B: A: 11 B: 5 C: 3-6-12-1-4-8-7-10-9-2

V5-4B/DD-1 - Kaldblodshester. 2040 meter voltestart.
Geir Mikkelsen satt opp bak 4 Gam Jarl femte sist og tok da en råsterk seier tross 40 meter tillegg på gode Grøtte Troll. Sist i Bergen la en offensiv Tore Totland press på ledende Fjord Oda stort sett hele veien og var tapper femte. Tok noen feilsteg på siste bortre den dagen og hadde trolig kunne vunnet uten dem. Her ligger det an til tet og derfra er Gam Jarl seig til å forsvare seg.

7 Sjefsanna er ikke lett å bli klok på, men "Ovi-hoppa" har et fint løp på papiret i kveld. Løser normalt bra fra start og kan være tidlig oppe til strekhestene. 2 Kolbergs Lillefot var en gedigen skuffelse sist tirsdag og trakk seg skuffende enkelt fra seierskampen da. Løp i kroppen nå og Kolbergs Lillefot kan snyte Gam Jarl for teten.

8 Våler Odin er som han er og Kjetil Djøselands stallhester er en stadig prøvelse for oss spillere. 9 Alm Tarita burde vunnet sist, men er på vei mot storformen og kan være verdt et kryss.
Rangering V5-4B/DD-1: A: 4 B: 7-2-8-9 C: 3-1-6-12-11-5 D: 10

V5-5B/DD-2 - Varmblodshester. 2040 meter voltestart.
Vi avslutter med et hoppeløp over tre distanser, som er blitt et riktig fint spilleløp. Til tross for at 4 Eline Sensation vek ned seg i Bergen i sin siste start, setter vi Tengsareid-hoppa først. Imponerte i to strake seiersløp før det og vi formoder at hoppa er tilbake i slag når hun nå sendes til start igjen.

Absolutt toppform er det på 2 Lucky Double T. og får Tor Leiv Gudmestad hesten feilfritt avgårde fra start, kan hun vinne. Meget lite spilte 9 Piece Of Heaven galopperte som godtgående ut av den siste svingen sist og merk at denne hoppa har skrellet før. Vi setter henne inn som tredjevalg. 7 Pippi Gammelsbæk ble sittende fast i V75 sist og er aktuell.

Wiig-duoen 10 Shocking Mystery og 12 Leticia likeså. 3 Nikita havnet helt feil på det sist, men er i form og kan få smygløpet sitt her. Skummelt løp dette altså om ikke Eline Sensation gjør kort prosess.
Rangering V5-5B/DD-2: A: 4 B: 2-9-7-10-12-3 C: 5-6-11-8-1-13

Kommentarer til denne saken