*Nettavisen* Sport.

Sveitsersjokk på pallen

Foto: Jarle Fredagsvik, Nettavisen

Selina Gasparin har 29.-plass som karrierebeste. Mot norgeseliten var hun sekunder unna seieren.

14.11.09 15:48

BEITOSTØLEN (Nettavisen): Lørdag ga sveitseren de norske utøverne snøsjokk under den nasjonale sesongåpningen.

- Det var veldig overraskende. Det var litt uvant å gå, men ting fungerte veldig bra på standplass. Jeg skjøt jo fullt hus to ganger, jublet Selina Gasparin overfor Nettavisen etter målgang.

Den tidligere norske studenten var i kun seks sekunder bak Tora Berger i mål. For tre år siden flyttet hun tilbake til Sveits etter å ha studert og trent både på Meråker og Lillehammer.

- Hadde vært bedre med bom
Men at hun skulle true den hjemlige storfavoritten helt inn til målstreken, var nesten i overkant av hva hun kunne forvente.

En 29.-plass fra verdenscuprennet i Oberhof i fjor, er hennes beste internasjonale resultat. Etter VM i Pyeongchang satt hun igjen med 61.-plass på sprinten.

- Jeg hadde problemer med et frossent sluttstykke. Derfor brukte jeg ganske lang tid på den siste skytingen. Det hadde nesten vært bedre å pådra seg en bom der, forteller hun.

- I mål var du kun seks sekunder unna seieren, var du klar over at det var et så godt løp?

- Jeg ante ikke at det skulle holde så langt opp på listene. Jeg startet tidlig (startnummer 19) og hadde ikke så mange tider å sammenligne meg mot.

Norsk trener
Gasparin blir trent av norske Tobias Torgersen som forlot jobben i Team Statkraft Lillehammer foran årets sesong. Der har han ansvar for å utvikle sveitiske både talenter og OL-aspiranter.

- Jeg skal hjelpe Selina, spesielt med skytebiten. Målet er OL-plass, hvor det er prestasjonskriterier som gjelder. Jeg har jobbet litt med henne før, ettersom hun bodde og trente med Team Statkraft på Lillehammer i 06/07-sesongen, sier Torgersen til strafferunden.no.

- Jeg trente masse med norske utøvere på Lillehammer og ble kjent med Torgersen der oppe, supplerer Gasparin.

Klikk på bildet for å forstørre.

Årsaken til at hun dro hjem var for å fullføre en helt spesiell utdannelse i Alpelandet.

- Det var for å fullføre utdanningen på Grensepolitiskolen. Nå jobber jeg der, samtidig som jeg satser for fullt mot OL, forteller hun.

Rogstad: - Artig
De norske utøverne synes det var gledelig at 25-åringen fikk vist seg fram på Beitostølen.

- Jeg kjenner Selina litt fra før av og vet at hun presterte svært godt under sommer-VM. Det er artig at hun har tatt enda et steg på standplass. Hun er den eneste sveitsiske jenta som konkurrerer på dette nivået, sier Solveig Rogstad.

- Er du overrasket over følger deg hele veien inn i dag, Tora?

- Jeg kjenner til henne fra før av ettersom hun har trent en del på Meråker. Jeg vet at hun kan gå fort på ski og er ikke spesielt overrasket. Hun har slitt litt med skytingen tidligere, men har nok nærmet seg farten min i sporet i andre renn også, sier Tora Berger.

PS! Dersom Selina Gasparin skal kvalifisere seg til OL i Vancouver, må hun forsvare en plass blant de 25 beste i verdenscupen denne sesongen.

Topp ti, kvinnesprinten:
1. Tora Berger (0+1) 23.55,6
2. Selina Gasparin (0+0) +6,3
3. Ann Kristin Aafedt Flatland (1+1) +20,1
4. Liv Kjersti Eikeland (0+1) +35,8
5. Fanny Welle Strand Horn (1+0) +1.41,1
6. Solveig Rogstad (0+2) +1,57,6
7. Gunn Margit Andreassen (1+1) +2.11,0
8. Kari Henneseid Eie (1+2) +2.15,3
9. Maggen Tandy (0+2) +2.19,6
10. Hilde Losgård Landheim (1+1) +2.21,9

Følg sesongåpningen i langrenn og skiskyting i Nettavisens vintersportsmagasin hele uka!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.