RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Reuters/Scanpix

Sveitsisk klubb trukket 36 poeng

Sist oppdatert:
Dårlig nytt for Manchester United.

Det sveitsiske fotballforbundet besluttet fredag å trekke eliteserieklubben Sion 36 poeng som følge av bruk av uberettigede spillere.

Avgjørelsen kom to uker før Det internasjonale fotballforbundets (FIFA) frist om å straffe klubben løp ut.

Sio sto med 31 poeng fra 18 kamper i de sveitsiske toppserien før denne avgjørelsen. Nå er klubben nede på minus fem poeng.

Sveits' fotballforbund og alle dets medlemsklubber risikerte å bli utestengt fra all internasjonal fotball om ikke Sion hadde blitt fratatt poengene

Blant annet ville også Champions League-overraskelsen Basel stått i fare for å bli utestengt. Det har blitt spekulert i at Manchester United da ville få lagets plass i åttendedelsfinalen.

Nå er trolig ikke dette lenger noe tema.

Sion har vært i konflikt med FIFA siden i sommer. Bråket startet etter at klubben kjøpte seks spillere til tross for at sveitserne hadde et overgangsforbud hengende over seg.

Laget brukte fem av disse spillerne i kvalifiseringen til europaligaen mot Celtic i august og ble derfor kastet ut av turneringen.

Den sveitsiske eliteserieklubben beskylder på sin side FIFA for å drive uakseptabel utpressing. Sion har gått til rettens vei i saken (©NTB).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere