*Nettavisen* Sport.

Svendsen fikk værsjokk

Foto: Håkon Mosvold Larsen (SCANPIX)

- Jeg åpnet gardina, lukket den med én gang – og tenkte «herregud» ...

22.03.10 08:55

HOLMENKOLLEN (Nettavisen): Krefter er ikke akkurat overskuddsvare for Emil Hegle Svendsen (24) i jakten på sammenlagtseieren i skiskytterverdenscupen.

Derfor var det en dårlig start på dagen han fikk søndag morgen, da han dro fra gardinene på rommet på Holmenkollen Park Hotell – og fikk se at Kong Vinter hadde returnert til Oslo.

- Jeg åpnet gardina, lukket den med én gang – og tenkte «herregud» ... Om det ikke er tungt nok fra før, så får vi dette på toppen, sier Emil Hegle Svendsen til Nettavisen.

Men det skulle bli både oppholdsvær og sol til herrenes fellesstart, og det skulle bli en ganske så bra dag for den unge trønderen.

Les også: - Hver meter er en kamp

Nebb og klør og hjerte
Det ble nemlig tredjeplass, og dermed beholder Svendsen den gule ledertrøya før de to avsluttende rennene i Khanty-Mansiysk.

Men kampen lever i aller høyeste grad. Svendsens argeste konkurrent Cristoph Sumann ble nemlig nummer to, og avstanden de to imellom er bare ni poeng.

Sumann må imidlertid stryke ett av sine resultater, ettersom bare 22 av 25 renn teller i totalcupen. Det ligger an til at østerrikeren må stryke sekspoengeren fra sprinten i Anterselva, slik at den reelle avstanden er på 15 poeng.

- Her er det bare å kjempe med nebb og klør og hjerte og alt som er, fastslår Svendsen, som reiser til Russland allerede mandag.

Kampen viktigst
- Jeg har trua på at jeg skal klare det, fastslår han.

Samtidig prøver han å overbevise seg selv, og norske journalister, om at det ikke er verdens undergang om det skulle gå galt.

- Det er kampen som er viktig. Faktisk viktigere enn å vinne. Hvis jeg gjør mitt beste i alle renn, kan jeg ikke være skuffet om jeg skulle stå der som nummer to til slutt, hevder han.

I Khanty-Mansiysk skal det også arrangeres en mixed-stafett, som faktisk har VM-status. Men den har ikke Svendsen ofret mange tanker ennå.

Jalla-stafett
- For å være helt ærlig, synes jeg mixed-stafett er litt jalla. Det betyr mye mer å vinne verdenscupen, helt klart.

Søndagens fellesstart i Holmenkollen ble vunnet av russiske Ivan Tsjeresov, altså foran Sumann og Svendsen.

Veteranen Halvard Hanevold gikk inn til en meget respektabel niendeplass i sitt siste renn, mens Alexander Os og Ole Einar Bjørndalen ble nummer 12 og 13.

Her ser du fullstendig resultatliste fra rennet(ekstern lenke)

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.