RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Heiko Junge/Scanpix

Svendsen knuser egne tester

Sist oppdatert:
Emil Hegle Svendsen har aldri prestert bedre enn nå.

LILLEHAMMER (Nettavisen): Sterkere, mer utholden og mer nøyaktig. Det er ingen grunn til bekymring foran sesongstart for Emil Hegle Svendsen.

Etter at oppkjøringen startet i mai, har 23-åringen jobbet knallhardt for å korte inn avstanden til de aller beste.

Tredjeplass i verdenscupen i fjor og oppløftende testresultater før denne sesongen, gjør at forventningene er store til forrige sesongs VM-konge allerede nå.

Perset med minuttet
Etter eget ønske har Hegle Svendsen jobbet tett med Torgeir Bjørn for å bedre seg både fysisk og teknisk i motbakkene.

Under en 5,5 kilometer lang motbakketest opp Vingromsåsen i midten av september, slo han sin personlige bestenotering med et minutt.

- Det er ganske mye. Noe av årsaken var nok ettervirkninger etter høydeoppholdet i Bulgaria, men jeg klarte uansett å pushe nivået mitt enda høyere enn jeg har klart tidligere. Det er ingen prispenger eller poeng som venter etter et slikt løp, men følelsen på toppen var jævlig bra, sier han til Nettavisen.

Brattsveen: - Helt rå
Med på treningsturen var landslagskollega Rune Bratsveen. 24-åringen måtte pent finne seg i å se treningskameraten dra kraftig ifra oppover åsryggen.

- Den uka var han helt rå, sier Brattsveen om kompisen.

I etterkant av oppholdet har Trondhjems-løperen slitt med sykdom. Det gjorde at han også valgte å droppe dag to av sommer-NM på Sjusjøen sist helg.

- Jeg har aldri gått så fort som jeg gjør nå. I så måte var det synd at sykdomsproblemene kom, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

StudererTsjoudov
Sykdom kommer ikke til å hindre Hegle Svendsen fra å finne tilbake til storformen foran verdenscupåpningen i Östersund i starten av desember.

Der er det første og fremst russerne som skal jages langs svenskegrensen.

- Hvor mye har dere å hente på konkurrentene i motbakkene?

- For Emils del, så har det vært et av satsingsområdene. Det har med å gjøre hva slags nivå konkurrentene hans ligger på. Vi har sett mye på Maxim Tsjoudov og måten han tar bakkene på. Der er han veldig god.

- Dessuten er det en del lange og harde bakker i VM-løypene i Pyeongchang. Det har også gjort at vi har økt fokuset på dette. Fra før av vet vi jo at Halvard har sin styrke i motbakker, mens Ole Einar stort sett er god overalt, legger han til.

- Holdt følge med Ole Einar
Landslaget var samlet i Belmeken (i Bulgaria) i starten av september. Der nede var knivingen mellom de beste norske utøverne enorm. Skillet mellom de beste og det nest beste er langt mindre enn det har vært før.

- Det er utrolig jevnt i toppen av norsk skiskyting nå. Vi har kun sju plasser på verdenscuplaget, så det skal bli tøft nok bare å komme med der, sier Ole Einar Bjørndalen.

Han ble pustet i nakken av Hegle Svendsen for hvert skøytetak han tok i den bulgarske fjellheimen.

- Ole Einar har vært den sterkeste i høyden til alle tider. På den siste samlinga var Emil nesten med helt der oppe. Det viser bare at han har tatt et steg til, i forhold til det han viste fram i fjor, sier Torgeir Bjørn til Nettavisen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Mye tørrtrening
Dermed gjenstår det å finpusse på skyteferdighetene til Norges skiskytterprins. Joar Himle rapporterer om positiv utvikling også på det området.

- Emil har fått et løft på skytingen etter at vi startet opp i mai. Han er veldig opptatt av ikke å hvile på laurbærene fra i fjor, så han har lagt ned mye tid på tørrtrening.

Det viser seg at skytetestene uten fysisk påkjenning også er bedret i forhold til fjoråret. Selv om det fortsatt er en bit igjen opp til Halvard Hanevold og Bjørndalen.

Skynder seg sakte
Om det er godt nok til å få skiskytterkongen til å abdisere i løpet av sesongen, er uansett ikke Hegle Svendsen så veldig opptatt av.

Som 23-åring har han all tid i verden til å ta igjen det tapte i forhold til sin 11 år eldre mentor.

- For min egen del er jeg såpass ung at jeg har flere år å utvikle meg på rent styrkemessig. Nå har jeg ett år til med trening på kroppen og det kommer godt med, svarer han.

I mellomtida vil han lære mest mulig av Bjørndalen før han forlater sirkuset for godt.

- Jeg gruer meg til den dagen allerede, sier Hegle Svendsen.

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere