RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svendsen må ta et oppgjør med seg selv

Foto: Thomas Winje Øijord (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
- Konsentrasjonen på standplass har vært for dårlig.

Treffprosent i stående skyting på 76 holder ikke til rare medaljefangsten. Mer enn 1050 dager er gått siden Emil Hegle Svendsen (27) sist skjøt fulle hus i et individuelt verdenscuprenn.

- Det er konsentrasjonen min på standplass som har vært for dårlig. På trening er det enkelt, da faller blinkene av seg selv. Å få til det samme i konkurranser er mer krevende å trene på. Man får lett negative tanker. Alt handler om å ta meg selv i nakken og fokusere riktig i konkurranser, slik jeg ser det, sier Emil Hegle Svendsen til NTB.

Tolv år
For femte gang på 15 år kom mannlige norske skiskyttere hjem uten individuelt mesterskapsgull i fjor. I stedet stjal franskmannen Martin Fourcade showet med tre gulløp i tyske Ruhpolding.

Samme Fourcade blir mannen å slå også i Nove Mesto de kommende to ukene. Franskmannen har betydelig bedre skyting å vise til (89,6 prosent stående) enn erkerival Svendsen.

- Vi har vekslet på å gå fortest på ski gjennom hele sesongen til nå, og jeg tipper vi kommer til VM som jevngode også. Jeg tror skytingen vil avgjøre, sier Svendsen.

Én seier
Trønderen har kun én seier hittil i sesongen, to annen- og to tredjeplasser. Han er, uvanlig nok, eneste mannlige norske løper med verdenscupseier denne sesongen.

- Jeg har lagt opp til en toppform i VM etter at jeg fikk et godt treningsgrunnlag i jula. Denne uken har jeg begynt å slippe opp i treningen for å samle overskudd. Fortsatt er jeg litt sliten, men det er tid nok fram til VM-start, slår Emil Hegle Svendsen fast.

Skiskytter-VM i tsjekkiske Nove Mesto na Morave starter med blandet stafett neste onsdag og varer til 17. februar.

Individuelle VM-gull til mannlige norske skiskyttere siste 15 år:

2012: Ingen.

2011: 2 (Tarjei Bø og Emil Hegle Svendsen).

2010 (OL): 1 (Svendsen).

2009: 3 (Ole Einar Bjørndalen).

2008: 3 (Svendsen 2 og Bjørndalen).

2007: 2 (Bjørndalen).

2006 (OL): Ingen.

2005: 3 (Bjørndalen).

2004: Ingen.

2003: 3 (Bjørndalen 2, Halvard Hanevold).

2002 (OL): 3 (Bjørndalen).

2001: Ingen.

2000: 1 (Frode Andresen).

1999: Ingen.

1998 (OL): 2 (Bjørndalen og Hanevold). (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere