Gå til sidens hovedinnhold

Svendsen på pallen

Sterk opphenting av den norske skiskytteren.

Emil Hegle Svendsen har slitt litt på standplass den siste tiden, men fredag fikk den norske skiskytteren en ny mulighet i Anterselva.

Trønderen har likevel hatt en god sesong så langt, og før rennet fredag lå han på andreplass i verdenscupen. Franske Martin Fourcade leder klart.

Etter en litt svak start på sprinten, der han pådro seg en bom på første skyting, avsluttet Svendsen sterkt og kapret til slutt en andreplass.

Det var russeren Anton Shipulin som vant rennet, 12,8 sekunder foran nordmannen. Jakov Fax fra Slovakia ble nummer tre.

- Jeg gikk kontrollert de første rundene og håpet at jeg hadde igjen krefter på slutten. Jeg kjente jeg hadde mye krutt i støvlene. Da er det gøy å gå. Det var bare den siste blinken som måtte ned. Det ser kanskje enkelt ut, men jeg måtte jobbe knallhardt for hvert skudd, sa Svendsen til NRK.

Svendsen er nummer to sammenlagt i verdenscupen. Han er 59 poeng bak franske Martin Fourcade. Trønderen er også på annenplass i sprintcupen.

Nettavisen fulgte skiskyttersprinten LIVE

Startet med bom
Og det var lenge verdenscupleder Fourcade som var en av Svendsens argeste konkurrenter fredag. Inn til første skyting lå de begge helt framme i teten.

Men mens Fourcade skjøt feilfritt og gikk ut som nummer tre, pådro nordmannen seg en bom og gikk ut hele 25,4 sekunder bak ledende Friedrich Pinter.

Andre skyting gikk bedre for Svendsen. Han skjøt fullt hus, og avanserte kraftig på resultatlisten.

Inn på sisterunden lå Svendsen som nummer fire, 25,8 sekunder bak ledende Anton Shipulin fra Russland som skjøt feilfritt fredag.

Fourcade pådro seg en bom på andre skyting og havnet dermed bak sin norske konkurrent. Franskmannen gikk ut på sisterunde rundt fire sekunder bak Svendsen.

Avsluttet sterkt
Svendsen hadde en god dag i sporte og tok inn mer enn halvparten til russerens forsprang på siste runde, og gikk inn til en andreplass med tiden 22.58,6 minutter.

Fourcade klarte ikke å holde samme tempo og ble til slutt nummer seks, 38 sekunder bak vinneren. Dermed knappet nordmannen inn på franskmannen i verdenscupen.

Forcade leder fortsatt med sine 602 poeng, mens Hegle Svendsen fortsatt er nummer to med 543 poeng. Dermed skiller det 59 poeng.

Av de øvrige norske ble Lars Helge Birkelund nummer 31, Henrik L'Abbe-Lund nummer 37, Alexander Os nummer Alexander Os 47, og Erlend Bjøntegaard nummer 54.

Reklame

Mobilselskap kutter prisene - sjekk hvor mye du sparer

Kommentarer til denne saken