*Nettavisen* Sport.

Svendsen syk i jula

Emil Hegle Svendsen vant herrenes 15 km skiskyting fellesstart på Beitostølen søndag. Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)

Gikk glipp av en ukes trening på grunn av forkjølelse.

03.01.11 14:55

På grunn av sykdom gikk Emil Hegle Svendsen glipp av én hel ukes trening under skiskytternes 17 dagers juleferie i fjor.

- Det var en forkjølelse, uten feber, men jeg var slapp og hadde vondt i halsen og jeg hostet en del, sier han til strafferunden.no.

Nordmannen skal ha pådratt seg sykdommen etter rennet i Pokljuka, og kom ikke i gang med treningen før tredje juledag.

Til tross for sykdomsavbrekket er trønderen likevel sterk i troen på at han skal være i stand til å levere nye sterke resultater i 2011-sesongen. Svendsen ligger som nummer to i verdenscupen så langt, 23 poeng bak kometen Tarjei Bø.

- Det er selvsagt ingen fordel å ha vært syk, men jeg tror det går greit. Det er ikke sikkert det gjør så mye. Avbrekk kan gjøre meg bra, så det er ikke bare negativt, forteller Hegle Svendsen.

Skiskytteren hadde også et lengre treningsavbrekk i høst, og slik sett er han derfor meget fornøyd med sesongen så langt, og var til og med en smule overrasket over god form under verdenscupåpningen i svenske Östersund tidligere i vinter.

- Noe av det beste jeg noen gang har gjort, det var overraskende å gå så fort ja, sier den norske skiskytterstjernen.

PS. Tarjei Bø har også været syk i jula og reiser derfor ikke med resten av landslaget til Oberhof mandag. Det melder adressa.no.


HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag