RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svendsen viste klasse

Foto: SCANPIX / REUTERS / Alessandro Bianchi
Sist oppdatert:
Skremmeskudd fra Bø på siste skyting, men Svendsen slo romkameraten i sporet.

Norge fikk to nye pallplasseringer i skiskyting på torsdagens sprint i Fort Kent i den amerikanske østkyststaten Maine.

Emil Hegle Svendsen vant til tross for en skuddbom på stående skyting.

Seieren var den 20. i verdenscupsammenheng for skiskytteren fra Trondheim.

Tarjei Bø klarte seg uten strafferunder og skjøt ned sine fem siste blinker i fryktinngytende tempo. Han styrtet ut i skogsløypene med ny verdenscupseier i blikket.

Stryn-skiskytteren passerte noen små sekunder bak Emil Hegle Svendsen ut fra standplass, men var foran bare noen hundre meter senere etter å ha forsert et par motbakker i et vanvittig tempo.

- Emil er sterkere enn meg i lett terreng. Jeg visste måtte ta noen sekunder og ha en liten ledelse før flatene. Det holdt dessverre ikke i dag, sa Bø til NRK.

Les saken: Fikk feil diagnose

22-åringen klarte ikke å holde et like jevnt og høyt tempoet som romkamerat Svendsen. Verdenscupleder Bø måtte til slutt også se seg slått av tsjekkiske Michal Slesingr. Fire tideler raske sluttid enn franske Martin Fourcade ga imidlertid pallplass.

Svendsen viste for alvor hvorfor han er tatt med blant langrennsløperne som er aktuelle for en etappe på stafetten i ski-VM i Holmenkollen.

- Det gikk greit. Føret var seigt, men det var bedre nå enn i de foregående rennene. Formen er på vei. Jeg har trent mye i det siste, forsikret Svendsen overfor NRK.

Alexander Os viste framgang med 14.-plass etter to skuddbom. Rune Brattsveen ble nummer 25 med like mange bom. Henrik L'Abèe-Lund måtte tåle tre strafferunder på den siste skytingen og endte som nummer 49.

Se offisielle resultater her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere