RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svendsens smarteste trekk

Foto: Heiko Junge/Scanpix
Sist oppdatert:
Emil Hegle Svendsen gjorde rett valg i sommer.

HOLMENKOLLEN (Nettavisen): Mye er skjedd på kort tid for 22-åringen fra Trondheim. Før sesongen var hovedmålet å ta en individuell medalje i VM i Östersund i februar. Han endte opp med å bli VM-konge med to gull individuelt og sølv på stafetten.

Som om ikke det var nok: Han vant to verdenscupkonkurranser etter verdensmesterskapet, i henholdsvis Sør-Korea og Russland. Sesongens femte verdenscuptriumf.

Før torsdagens sprintdistanse i Kollen ligger Emil på tredjeplass i den totale verdenscupen. Ole Einar Bjørndalen har allerede avgjort cupen.

Hemmelig telefonnummer
- Jeg gleder meg, men samtidig er jeg sliten og lei. Lei av å være på reise og lei av alt maset som har vært de siste ukene. Jeg skal gi alt, jeg er sinnssykt motivert, sier Hegle Svendsen til Nettavisen.

Suksessen i de svenske skoger har snudd livet opp ned for trønderen.

- Det er en uvant situasjon for meg å være så mye i søkelyset, men jeg har prøvd å være meg selv og gjøre ting som om ingenting har skjedd. Men det er selvsagt morsomt at folk følger med på hva man gjør, sier 22-åringen, som nå vurderer å gå til anskaffelse av hemmelig telefonnummer.

Endrer treningen
Hegle Svendsen har gjort mye riktig opp gjennom årene, men hva er det smarteste han har gjort for å komme dit han er i dag?

- At jeg prioriterte skytingen i sommer. Da la jeg ned en vanvittig god jobb. Jeg trente skyting flere timer daglig i tillegg til den fysiske biten. Det har jeg fått betalt for.

- Blir det store endringer i treningsprogrammet foran neste sesong?

- Jeg kommer ikke til å trene som jeg har gjort i år. Jeg må utvikle meg. Derfor kommer jeg til å prioritere mer motbakketrening for å bli sterkere.

Nettavisen følger torsdagens tikilometer i Kollen direkte, og kommer tilbake med flere saker etter rennet.

Onsdag ble det for øvrig klart at suksesstrener Kjell Ove Oftedal gir seg etter sesongen. Hegle Svendsen sier i torsdagens Aftenposten at han gjerne kunne tenke seg at Dag Bjørndalen og Raphael Poiree tar over.

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin
Sjekk de siste sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster to kroner per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere