*Nettavisen* Sport.

Svenning kan bli Fifa-sak

Informasjonssjef Roger Solheim i NFF mener Tromsøs klage på omstendighetene rundt Øyvind Svennings overgang fra GIF Sundsvall til Viking er en sak for Fifa.

30.06.05 14:19

- Det dreier seg om en internasjonal overgang. Derfor er dette i utgangspunktet en Fifa-sak, sier Roger Solheim til TV 2 Nettavisen.

Ledelsen i Tromsø IL bestemte seg onsdag kveld for å skrive et brev til Norges fotballforbund, der de ber forbundet granske Vikings opptreden i overgangssaken rundt Øyvind Svenning.

Daglig leder Bjørn Tore Markussen i Tromsø bekrefter overfor TV 2 Nettavisen at brevet vil bli sendt i løpet av dagen, torsdag.

- Vi ber fotballforbundet undersøke om Viking har fulgt fair play i denne saken, sier Markussen.

Tromsø var allerede enige med GIF Sundsvall om en overgang for Svenning da Viking kom på banen. Onsdag skrev trønderen under for Stavanger-klubben, og torsdag ble han presentert som klubbens nye spiller på en pressekonferanse.

Vil ikke kommentere
Tromsø mener at Viking ikke var berettiget til å forhandle med Svenning, og det er blant annet dette de nå ber fotballforbundet vurdere.

- Når vi får brevet, vil vi behandle saken på vanlig måte, sier Roger Solheim i NFF.

- Hva kan Norges fotballforbund gjøre hvis det er en sak for Fifa?

- Vi kan selvfølgelig være behjelpelig overfor Tromsø.

- Mener du Viking på noen måte har brutt reglementet i forbindelse med kjøpet av Øyvind Svenning?

- Jeg ønsker ikke å si noe om saken foreløpig, sier Solheim.

Viking kunngjorde på pressekonferansen i Stavanger torsdag formiddag at de heller ikke vil kommentere påstandene fra Tromsø, utover å si at de ikke føler klubben har gjort noe ureglementert.

Forventer ingenting
Bjørn Tore Markussen har ingen problemer med at saken videresende til det internasjonale fotballforbundet.

- Hvis fotballforbundet tar saken dit, så er det helt flott. Det viktige for oss er at saken blir behandlet av riktig instans, sier Markussen.

- Hva forventer du blir utfallet av en eventuell granskning?

- På nåværende tidspunkt vil jeg ikke forvente noe som helst.

Tromsø-trener Otto Ulseth er blant dem som har reagert kraftigst på det som er skjedd. Han er fly forbannet på både Viking, Svenning og Svennings agent.

Opprørt Ulseth
I dag sier han følgende til Nordlys.no:

- Dette er en stygg sak for Viking, agenten og gutten. Det vil skade omdømmet til norsk fotball. Viking har forhandlet uten å være i berettiget posisjon til det, og agenten har nok også spilt en snedig rolle. Viking har egentlig gjort det Chelsea gjorde i forhold til Ashley Cole og Tottenhams Frank Arnesen.

Og:

- Jeg mener at han ikke bør få komme på banen for Viking, i hvert fall ikke i år. Jeg regner med at NFF sørger for at Viking ikke kan bruke Øyvind Svenning.

Og ikke minst:

- Det er bare i fotballen det foregår på en så kjeltringaktig måte. I boligbransjen for eksempel, som er litt utskjelt, har de strenge etiske regler som kjøper og selger forholder seg til. Det er nesten sånn at jeg mister lysta til å holde på. Jeg tenker bare «fy f¿, for en kjeltringbransje – hvis det skal være sånn, vil jeg heller være naiv og bli lurt».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.