RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svenning kan bli Fifa-sak

Sist oppdatert:
Informasjonssjef Roger Solheim i NFF mener Tromsøs klage på omstendighetene rundt Øyvind Svennings overgang fra GIF Sundsvall til Viking er en sak for Fifa.

- Det dreier seg om en internasjonal overgang. Derfor er dette i utgangspunktet en Fifa-sak, sier Roger Solheim til TV 2 Nettavisen.

Ledelsen i Tromsø IL bestemte seg onsdag kveld for å skrive et brev til Norges fotballforbund, der de ber forbundet granske Vikings opptreden i overgangssaken rundt Øyvind Svenning.

Daglig leder Bjørn Tore Markussen i Tromsø bekrefter overfor TV 2 Nettavisen at brevet vil bli sendt i løpet av dagen, torsdag.

- Vi ber fotballforbundet undersøke om Viking har fulgt fair play i denne saken, sier Markussen.

Tromsø var allerede enige med GIF Sundsvall om en overgang for Svenning da Viking kom på banen. Onsdag skrev trønderen under for Stavanger-klubben, og torsdag ble han presentert som klubbens nye spiller på en pressekonferanse.

Vil ikke kommentere
Tromsø mener at Viking ikke var berettiget til å forhandle med Svenning, og det er blant annet dette de nå ber fotballforbundet vurdere.

- Når vi får brevet, vil vi behandle saken på vanlig måte, sier Roger Solheim i NFF.

- Hva kan Norges fotballforbund gjøre hvis det er en sak for Fifa?

- Vi kan selvfølgelig være behjelpelig overfor Tromsø.

- Mener du Viking på noen måte har brutt reglementet i forbindelse med kjøpet av Øyvind Svenning?

- Jeg ønsker ikke å si noe om saken foreløpig, sier Solheim.

Viking kunngjorde på pressekonferansen i Stavanger torsdag formiddag at de heller ikke vil kommentere påstandene fra Tromsø, utover å si at de ikke føler klubben har gjort noe ureglementert.

Forventer ingenting
Bjørn Tore Markussen har ingen problemer med at saken videresende til det internasjonale fotballforbundet.

- Hvis fotballforbundet tar saken dit, så er det helt flott. Det viktige for oss er at saken blir behandlet av riktig instans, sier Markussen.

- Hva forventer du blir utfallet av en eventuell granskning?

- På nåværende tidspunkt vil jeg ikke forvente noe som helst.

Tromsø-trener Otto Ulseth er blant dem som har reagert kraftigst på det som er skjedd. Han er fly forbannet på både Viking, Svenning og Svennings agent.

Opprørt Ulseth
I dag sier han følgende til Nordlys.no:

- Dette er en stygg sak for Viking, agenten og gutten. Det vil skade omdømmet til norsk fotball. Viking har forhandlet uten å være i berettiget posisjon til det, og agenten har nok også spilt en snedig rolle. Viking har egentlig gjort det Chelsea gjorde i forhold til Ashley Cole og Tottenhams Frank Arnesen.

Og:

- Jeg mener at han ikke bør få komme på banen for Viking, i hvert fall ikke i år. Jeg regner med at NFF sørger for at Viking ikke kan bruke Øyvind Svenning.

Og ikke minst:

- Det er bare i fotballen det foregår på en så kjeltringaktig måte. I boligbransjen for eksempel, som er litt utskjelt, har de strenge etiske regler som kjøper og selger forholder seg til. Det er nesten sånn at jeg mister lysta til å holde på. Jeg tenker bare «fy f¿, for en kjeltringbransje – hvis det skal være sånn, vil jeg heller være naiv og bli lurt».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere