RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Svennis» fortsetter i jobben

Sist oppdatert:
Sven Göran Erikssons fortsetter som engelsk landslagssjef til 2008. Dermed er ryktene om en overgang til Chelsea lagt døde en gang for alle.

56-åringen signerte en forlengelse som binder ham til jobben frem til 2008. Dagens avtale går ut etter VM i 2006.

- FA er glad for å kunne informere om at Sven Göran Eriksson, Englands landslagssjef, har takket ja til å forlenge kontrakten frem til 2008, opplyste FA i en kunngjøring.

- Dette er fantastiske nyheter for det engelske landslaget, millioner av engelske supportere og for alle i forbundet, sier FAs toppsjef Mark Palios.

- En ære
Også Eriksson selv uttrykte glede for at avtalen endelig er i boks.

- Jeg har hele tiden sagt at det er en stor ære å være engelsk landslagstrener, og jeg er glad for å ha kommet til enighet om å forlenge mitt engasjement med landslaget, sa svensken.

I en ideell verden ville jeg kanskje ventet med å forlenge til etter EM-sluttspillet. Men det hadde vært umulig med alle de spekulasjonene som har vært. Jeg er sikker på at dette vil få slutt på ryktene.

Hardnakkede rykter
Den siste tiden har ryktene om at Svennis' overtar Chelsea til sommeren tatt fullstendig av. For til tross for at svensken har vært under kontrakt med FA frem til VM i Tyskland i 2006, er det velkjent at han har vært en het kandidat til å overta på Stamford Bridge når Claudio Ranieri etter alle solemerker får sparken etter inneværende sesong.

I går kunne The Sun avsløre at Eriksson torsdag var i hemmelige forhandlinger hjemme i Chelsea-direktør Peter Kenyons leilighet i Vest-London. Den tidligere Lazio-treneren skal ha blitt tilbudt en kontrakt verdt svimlende 500 millioner kroner.

The Suns avsløringer var ledsaget av klare oppfordringer fra avisens fotballkommentator om at Eriksson burde trekke seg som landslagssjef med øyeblikkelig virkning.

Da nyhetene om det to timer lange hemmelige møtet ble kjent, opplyste FA umiddelbart om at de ville kalle Svennis inn på teppet. I dag kunne forbundet altså servere nyheten om at svensken forlenger avtalen med to år.

England møter forøvrig Sverige til privatlandskamp førstkommende onsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere