*Nettavisen* Sport.

«Svennis» i hardt vær

Foto: Orlando Sierra/AFP

Meksikansk misnøye med svensken.

20.01.09 20:18

I juni i fjor ble Sven-Göran Eriksson ansatt som meksikansk landslagssjef, men syv måneder senere er misnøyen stor med svensken - til og med blant hans egne spillere.

Årsaken til den dårlige stemningen er Erikssons manglende vilje til å ta ut naturlig fødte meksikanere i landslagstroppen, melder nyhetsbyrået Reuters.

Liker ikke utviklingen
Mexico møter Erikssons hjemland Sverige til vennskapskamp 28. januar, og i troppen har den tidligere England-manageren inkludert fire naturaliserte spillere - noe som provoserer meksikanerne.

Keeper Guillermo Ochoa er en av dem som mener «Svennis» hindrer meksikansk-fødte talenter spilletid på landslaget.

- Det er åpenbart at meksikanske spillere burde ha bedre muligheter, så jeg mener at inkluderingen av de naturaliserte spillerne må vurderes, hevder han.

- Jeg tror ikke jeg ville likt å se elleve naturaliserte spillere på landslaget.

Sliter i kvalifiseringen
Det meksikanske landslaget har ikke imponert under Sven-Göran Erikssons ledelse, og tok seg så vidt videre til finalerunden i den nordamerikanske VM-kvalifiseringen. Laget endte bak Honduras i sin gruppe, og det var bare målforskjellen som sendte meksikanerne videre foran Jamaica.

Det legger et enda større press på svensken, i en fotballnasjon som har kvalifisert seg til hvert eneste VM-sluttspill siden 1978, med unntak av 1990-VM, da laget ble diskvalifisert.

Laget åpner finalerunden i kvalifiseringen med en vanskelig bortekamp mot USA i februar, i en gruppe på seks lag der de tre beste kvalifiserer seg til mesterskapet i Sør-Afrika.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.