RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Svennis» i hardt vær

Foto: Orlando Sierra/AFP
Sist oppdatert:
Meksikansk misnøye med svensken.

I juni i fjor ble Sven-Göran Eriksson ansatt som meksikansk landslagssjef, men syv måneder senere er misnøyen stor med svensken - til og med blant hans egne spillere.

Årsaken til den dårlige stemningen er Erikssons manglende vilje til å ta ut naturlig fødte meksikanere i landslagstroppen, melder nyhetsbyrået Reuters.

Liker ikke utviklingen
Mexico møter Erikssons hjemland Sverige til vennskapskamp 28. januar, og i troppen har den tidligere England-manageren inkludert fire naturaliserte spillere - noe som provoserer meksikanerne.

Keeper Guillermo Ochoa er en av dem som mener «Svennis» hindrer meksikansk-fødte talenter spilletid på landslaget.

- Det er åpenbart at meksikanske spillere burde ha bedre muligheter, så jeg mener at inkluderingen av de naturaliserte spillerne må vurderes, hevder han.

- Jeg tror ikke jeg ville likt å se elleve naturaliserte spillere på landslaget.

Sliter i kvalifiseringen
Det meksikanske landslaget har ikke imponert under Sven-Göran Erikssons ledelse, og tok seg så vidt videre til finalerunden i den nordamerikanske VM-kvalifiseringen. Laget endte bak Honduras i sin gruppe, og det var bare målforskjellen som sendte meksikanerne videre foran Jamaica.

Det legger et enda større press på svensken, i en fotballnasjon som har kvalifisert seg til hvert eneste VM-sluttspill siden 1978, med unntak av 1990-VM, da laget ble diskvalifisert.

Laget åpner finalerunden i kvalifiseringen med en vanskelig bortekamp mot USA i februar, i en gruppe på seks lag der de tre beste kvalifiserer seg til mesterskapet i Sør-Afrika.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere