Gå til sidens hovedinnhold

Svennis kan få sparken

Sven-Gøran Eriksson sier til tabloidavisen News of the World at han slutter hvis England vinner VM i sommer. Det faller ikke i smak hos FA.

Sven-Gøran Eriksson har kontrakt som landslagstrener for England frem til 2008. Det engelske fotballforbundet (FA) vil foreløpig ikke kommentere artikkelen i avisen, skriver BBC. Men ifølge flere svenske aviser søndag, blir det hevdet at organet tar uttalelsene meget tungt for brystet.

- Fem og et halvt år er veldig lang tid å være trener for England. Uansett kommer jeg til å si opp hvis vi vinner VM, skal Eriksson har fortalt undercover-reporteren.

Under en middag med reporteren fra News of the World skal Svennis også ha anbefalt dem å kjøpe en fotballklubb.

- Aston Villa er til salgs. Eieren der er en gammel mann, og han er syk, sa Eriksson.

Så spurte araberne om hva de skulle gjøre for å få Eriksson som manager for sin klubb.

- Alt er mulig, svarte Eriksson da.

Senere ble svensken invitert med på en luksusyacht. Der ble potensielle spillerinvesteringer diskutert.

- Jeg har to år igjen av kontrakten med England, og der tjener jeg tre millioner pund (nesten 40 millioner kroner). Om jeg skal forlate FA, vil jeg ha kontrakt over tre år, sa Svennis, som brukte sine nære bånd med David Beckham for å imponere det han trodde var investorer.

Ifølge avisen ga Eriksson inntrykk av å ha slik hånd med Beckham at spilleren ville returnere til England hvis Eriksson ba om det.

- Beckham og jeg har et veldig nært forhold. Han vil allerede nå forlate Real Madrid. Jeg snakket med ham på mandag, og da snakket vi om dette, hevdet Eriksson.

- Vil han tilbake til England?

- Fordi dette er hans tredje sesong uten å vinne noe. Han ser ikke bedring på det. Men dette er følsomt. Det er best om vi ...

- Holder en lav profil, avbrøt reporteren, før han fortsatte:

- Tror du virkelig at du kan ordne Beckham til laget?

- Jeg vet med sikkerhet at han vil tilbake til England. Til en London-klubb ville han kommet på dagen. Og da er det opp til meg å overbevise ham om at Birmingham er rett plass å være. Det ville være en bra begynnelse for dere!

Reporteren, som aldri oppga at han var journalist, skal ha latt som han ville gi Eriksson et tilbud om å bli en høyt betalt fotballtrener i Dubai. Erikson, derimot, skal altså være mer interessert i Aston Villa.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken