Sven-Göran Eriksson er bekreftet som ansatt i Notts County. Han får med seg sin trofaste assistent Tord Grip, bekrefter klubben på sin hjemmeside.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Eriksson skal imidlertid ikke være klubbens trener, men skal gå inn i en jobb som sportsdirektør. Tord Grip skal innta en rolle som rådgiver.

En stor dag
- Sven deler vår visjon og det å få noen hit av hans kaliber, er et bevis for de ambisjonene vi har her i Notts County. Dette er en stor dag for alle involverte, sier Notts Countys styreleder Peter Trembling på klubbens hjemmeside.

Svensken var forventet å overta Premier League-klubben Portsmouth, men han likte nok de større utfordringene i en klubb som ligger på det fjerde høyeste nivået i England og som har ambisjoner om Premier League-spill i løpet av 10 år.

Eriksson startet sin trenerkarriere for Degerfors i 1977, og førte klubben raskt opp til toppdivisjonen. I 1979 tok han over IFK Göteborg, en klubb han ledet til seier i UEFA-cupen. Siden ballet det bare på seg med blant annet Benfica, Roma, Lazio, England, Manchester City og til slutt Mexico.

Tre fallskjermer
De tre siste treneroppdragene endte ikke særlig bra og det ble totalt tre fallskjermer på tre år. Eriksson har med ankomsten til engelsk 4. divisjon, rykket tilbake til start. Det blir også en ny og uvant rolle i og med at han blir sportsdirektør og ikke trener/manager.

- Jeg er spesielt interessert in denne rollen og den unike muligheten til å hjelpe med å bygge opp en klubb over en lang tid. Jeg startet min trenerkarriere i en liten klubb i Sverige og vi fikk dem til topps. Jeg kan ikke se noen bedre utfordring til å gjøre dette igjen, men denne gangen med verdens eldste fotballklubb, sier Sven Göran Eriksson.

Notts County ble i forrige uke kjøpt opp av et arabisk konsortium som planlegger å føre klubben opp tre divisjoner til Premier League. Supporterne er uansett sikret et langsiktig engasjement og satsing

Som sportsdirektør vil Eriksson få ansvar for all sportslig utvikling inkludert treningsfasiliteter og spillerutvikling, overganger og speiding og for å opprette samarbeid med andre klubber.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!