*Nettavisen* Sport.

Svennis vant maktkampen

Mark Palios og hans håndlanger Colin Gibson gikk i går kveld av etter at deres komplott mot Sven Göran Eriksson ble avslørt. Dermed gikk Svennis seirende ut av maktkampen.

02.08.04 08:26

Sent i natt feiret svensken, ifølge britiske aviser, med champagne, etter at han kan ha vunnet en av sine viktigste seire. Sent i går kveld gikk hans sjef Mark Palios av etter avsløringen om at FAs visesjef sto bak et komplott for å få svensken sparket.

Ingen feil
- Jeg kan ikke se at jeg har gjort noe feil, men jeg innser at jeg må gå av for at det engelske fotballforbundet skal kunne fungere normalt igjen, sa Palios i en pressemelding.

Også informasjonssjef Colin Gibson gikk av med umiddelbar virkning. Han innrømmet at Palios beordret ham til å lekke opplysninger til News of the World om Svennis’ forhold til FA-sekretæren Faria Alam, for å stanse avisens avsløringer om Palios’ seksuelle forhold til samme kvinne.

Målet var å redde Palios’ jobb og samtidig ødelegge for Sven-Göran Erikssons karriere som landslagssjef for England.

Tatt opp på bånd
Gibson fortalte sladreavisen News of the World hvor Eriksson og Alam traff hverandre, hvor de var på ferie, og lovet også avisen å presse Alam til å innrømme sitt forhold til Svennis. Hele samtalen mellom Gibson og avisen ble imidlertid presentert i gårsdagens utgave av News of the World.

- Jeg gjorde bare det jeg ble bedt om å gjøre, skriver Gibson i en pressemelding.

Nå går spekulasjonene på at Svennis kommer til å sitte som landslagssjef til etter VM 2006.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.