*Nettavisen* Sport.

Svennis vraker Sverige

Foto: (Scanpix)

Dårlige nyheter for Rosenborg.

20.10.09 14:13

Ifølge Nottingham Evening Post kommer Sven-Göran Eriksson til å takke nei til jobben som ny svensk landslagssjef. Disse opplysningene blir tirsdag bekreftet av presidenten i det svenske fotballforbundet.

Sverige har stått uten landslagssjef siden Lars Lagerbäck tok sin hatt og gikk etter lagets siste VM-kvalifiseringskamp mot Albania, og spekulasjonene om hvem som skal erstatte han har vær mange. Blant annet så har Rosenborg-trener Erik Hamrèn vært et hett navn til jobben.

Eriksson var lventet å være svenskenes førstevalg til den ledige jobben, men nå ser det altså ut til at de må ut å seg om etter en ny hovedtrener til landslaget.

- Han er i Korea, og jeg tror det er Sør-Korea og derfra fortalte han meg at «eierne setter en stopp for min idé». Det hadde rett og slett ikke gått slik han hadde håpet, sier president i det svenske fotballforbundet, Lars-Åke Lagrell, til TV 4.

- Vi hadde en samtale på telefon, og skal snakkes igjen når han er tilbake i England.

Den svenske suksesstreneren skulle ifølge rapporter ha en klausul i kontrakten sin med Notts County om at han kunne forlate klubben om det dukket opp et tilbud om en jobb på toppnivå eller landslagsnivå. Dessuten skal klubben ha inngått en såkalt «gentlemen's agreement» med Svennis om at de ikke skulle stå i veien ofor ham.

Eriksson skal også de siste dagene ha undersøkt muligheten for å bryte kontrakten med Notts County og deres investorer. Sent mandag kveld befant han seg i Kina på et hemmelig møte, og det er resultatet av dette møtet som angivelig skal være grunnen til at svensken nå har valgt å takke nei til jobben som landslagssjef.

- Nå kommer det ikke til å bli Svennis. Vi kan konstatere at hest nummer en i løpet er strøket, sier Lagrell.

Dermed ser det ut til at Erik Hamrèn igjen kan være aktuell for Sverige-jobben. En nyhet som nok ikke blir feiret med julebrus og krydderkake på Rosenborg-brakka.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.