RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svensk advarsel til Bjørgen og co.

Foto: AFP PHOTO / JANEK SKARZYNSKI / NTB scanpix
Sist oppdatert:
- Vi kan utfordre de norske jentene på VM-stafetten, mener sprintspesialist.

Som for Marit Bjørgen, Therese Johaug og de andre norske langrennsjentene, kommer det svenske landslagets store mål den kommende sesongen i februar.

Italienske Val di Fiemme er arrangør for det 50. VM på ski i perioden 20. februar til 3. mars.

Mesterskapet blir det første siden Oslo og Holmenkollen var vertskap i 2011.

Den ble Ida Ingemarsdotter ble verdensmester i sprintstafett sammen med Charlotte Kalla.

I tillegg vant 27-åringen sølv på den mer prestisjetunge ordinære stafetten sammen med Anna Haag, Britta Johansson og Kalla.

- Skikkelig heftig
- Det var gøy å gå opp på pallen to ganger i Oslo. Stafett er stafett, og det å kunne gjøre noe sammen samtidig som at alle er i god form er skikkelig heftig, beskrev Ida Ingemarsdotter i et intervju med Sveriges Television (SVT) nylig.

Norge stakk av med seieren da det skulle kjempes om gull over 4 x 10 kilometer. Til vinteren håper Ingemarsdotter på revansj.

- Ja, det hadde vært veldig hyggelig om vi klarte å slå dem i Val di Fiemme. Jeg tror absolutt vi kan utfordre dem, sa 27-åringen fra Åsarna.

- Det er fire langrennsløpere som skal ha en veldig bra dag. Vi har vist at vi har mulighet til å klare det. Jeg håper vi kan lykkes med å vinne VM-stafetten, men det blir en tøff kamp, påpeker verdensmesteren i sprintstafett.

Godt grunnlag
10. november starter verdenscupsesongen i Finland. Som den norske troppen har Sveriges langrennsjenter ladet opp med høydetrening i Val Senales i det nordlige Italia. Ingemarsdotter tror hun og lagvenninnene har lagt ned et godt grunnlag for en solid sesong på konkurranseskiene.

- Først og fremst føler man seg sliten etter tre ukers treningsleir. Men som alltid når man kommer hjem, så pleier formen å røre på seg og kan bli bedre for hver dag som går. Forhåpentlig skal vel formen komme krypende nå som sesongen nærmer seg, sa Ingemarsdotter til SVT.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere