*Nettavisen* Sport.

Svensk «dunderskräll»

Foto: Michel Euler (AP/Scanpix)

Robin Söderling banket Roger Federer gul og blå.

01.06.10 20:13

Roger Federer er ikke bare verdens beste tennisspiller akkurat nå. Med 16 grand slam-seirer er han tidenes beste.

Men French Open i 2010 vinner han ikke.

Tirsdag kveld fikk han nemlig bank av svenskenes nye tennisyndling Robin Söderling. Sensasjonelt, som alltid når Federer taper en viktig tenniskamp.

- Fantastisk
- Dette er fantastisk. Jeg har spilt bedre og bedre for hver kamp, og i dag spilte jeg veldig, veldig bra, sier Söderling umiddelbart etter endelig å ha beseiret tenniskongen, i forsøk nummer 13.

Aftonbladet.se er ikke snauere enn at de kaller seieren en «dunderskräll». Tatt i betraktning at dette er første gang siden French Open i 2004 at Federer blir slått ut før semifinalen i en grand slam, kan man vel si at Sveriges største avis har sine ord i behold.

I fjor ble for øvrig Robin Söderling mannen som påførte den spanske gruskongen Rafael Nadal historiens første nederlag i French Open.

Kom tilbake
Federer tok første sett 6-3 i tirsdagens historiske kvartfinale, men Söderling lot seg ikke vippe av pinnen. 25-åringen spilte seg stort opp, og lot seg heller ikke distrahere av at regnet stoppet kampen en periode.

Svensken tok andre sett 6-3 og fulgte opp med 7-5 og 6-4. Dermed var det game over for Roger Federer.

Nå øyner Robin Söderling han naturligvis karrierens aller første grand slamseier.

- Alle som er med kan gå hele veien, men man må ha fokus på en kamp av gangen. Det blir en tøff semifinale, og jeg må spille på mitt beste for å vinne, konstaterer han nøkternt.

Drømmefinale mot Nadal?
Til nå er fjorårets French Open det nærmeste Söderling har vært en seier i en av de fire grand slam-turneringene. Da spilte han seg helt fram til finalen, der det ble tap for nettopp Roger Federer.

Nå slipper han å bekymre seg med for sin overmann fra den gangen.

Derimot er fortsatt French Open-kongen Rafael Nadal med i kampen om en ny tittel. Nadal har ennå ikke spilt sin kvartfinale.

Nadal og Söderling møtes uansett ikke i semifinalen. Der møter nemlig svensken tsjekkiske Tomas Berdych, som slo russiske Mikhail Youzhny i tre strake sett i sin kvartfinale tirsdag.

Dansk drøm knust
I kvinneklassen er det klart at italienske Francesca Schiavone møter Elena Dementieva i den første semifinalen.

Dementieva trengte tre slett, men slo likevel landskvinnen Nadia Petrova oppsrkiftsmessig i tirsdagens kvartfinale.

Oppskriftsmessig var det derimot ikke at Schiavone, seedet som nummer 17, slo ut den tredjeseedede danske jenta Caroline Wozniack. Schiavone vant greit i to strake sett med sifrene 6-2, 6-3.

Se trekningen og resultatene i French Open her

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.