Svensk ekspert: - Stakkars Norge

Foto: Thomas Winje Øijord/Scanpix

Svenskene svever høyt foran åpningskampen i hockey-VM mot Norge.

04.05.12 11:12

(ANB): For ett år siden gikk Söta bror på et ydmykende tap for lillebror Norge i hockey-VM. Den opplevelsen er på ingen måte glemt, og innbitte svensker har lovet revansje i Globen fredag kveld.

Ikke mange tror at Roy Johansens menn igjen skal detonere en aldri så liten bombe – ikke minst fordi Sverige stiller med et langt mer stjernetungt lag enn sist.

Den svenske storavisen Expressens hockeykommentator Magnus Nyström varsler at Norge vil få seg en real nesestyver i Globen.

- Sveriges reise mot VM-gull starter med kamp mot Norge. Og jeg sier bare én ting: Stakkars Norge, skriver han.

Nyström liker det han har sett av Tre Kronor på trening de siste dagene – og føler seg overbevist om at vertsnasjonen kommer til å slå godt fra seg i årets verdensmesterskap.

Den svenske troppen teller 14 NHL-proffer og flere unge kommende stjerner, ifølge aviskommentatoren. Det vil Norge få merke.

- Det er klart at selv en gammel hockeykommentator blir litt oppspilt når man ser denne gjengen sammen på isen, skriver han – og forstetter:

- Den eneste i Globen som ikke så bekvem ut var den norske landslagssjefen Roy Johansen. Jeg forstår han. I kveld kommer hans norske landslag til å få seg en skikkelig hockeyleksjon av Tre Kronor. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.